loading…

Inspectorii Autorității Sanitare Veterinare au descoperit în urma controalelor efectuate în perioada 5-16 septembrie prezența Escherichia Coli verotoxigenă la patru probe prelevate din mici, caș, carne vită și carcasă de ovine.

Probele contaminate se aflat într-un restaurant, un centru de prelucrare a laptelui, o carmangerie și, respectiv, într-un abator, scrie economica.net.

Direcțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene au depistat în urma controalelor efectuate prezența Escherichia Coli verotoxigenă la 4 probe prelevate din: mici (amestec vită/oaie) dintr-un restaurant din județ Giurgiu; caș proaspăt dintr-un centru prelucrare a laptelui din județul Vaslui; carne tocată de vită dintr-o carmangerie din județul Iași și pe suprafața carcasei de ovine (test de sanitație) dintr-un abator din județul Timiș, informează ANSVSA.

Controalele au fost efectuate în perioada 05.09.2016 – 16.09.2016, și au fost prelevate și analizate un număr de 115 probe, din următoarele categorii de produse: carne (sanitație carcasă bovine, carne tocată ovină, carne tocată vită, pastă de mici amestec, hamburger de mânzat, pulpă mânzat, pastramă din pulpă de vită, cârnați de casă amestec, antricot bovină) și lapte și produse din lapte (telemea oaie, telemea vacă, lapte crud vacă, cascaval, lapte crud capră, smântână, caș proaspăt, brânză proaspătă de vaci, iaurt de vacă, branză telemea de capră).

Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, desemnate și instruite pentru a desfășura acțiunile din cadrul acestui plan, au prelevat probe, conform planificării, din județele: București, Cluj, Călărași, Botoșani, Iași, Timiș, Caraș Severin, Gorj, Brăila, Galați, Satu Mare, Covasna, Brașov, Suceava, Vaslui, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Vrancea, Dolj, Calarași, Buzău, Salaj, Bistrița Năsăud, Bacău, Alba, Vâlcea.

Planul Național de Control pentru determinarea prevalenței Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai și se va desfășura până pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea și analizarea de probe de pe suprafața carcaselor de bovine și ovine, din carnea proaspătă de bovine și ovine, din carnea tocată și carnea preparată și din laptele crud și produsele din lapte crud.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/mici-cas-si-carne-tocata-cu-e-coli-descoperite-intr-un-restaurant-o-carmangerie-si-un-abator-29245.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/mici-cas-si-carne-tocata-cu-e-coli-descoperite-intr-un-restaurant-o-carmangerie-si-un-abator-29245-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv