loading…

Un medic a fost reținut, ieri, pentru 24 de ore după ce a fost surprins în flagrant în timp ce primea 800 de euro de la un pacient, victimă a unui accident rutier, condiționând primirea banilor pentru a-l opera, transmite agenția Mediafax.

Flagrantul a fost organizat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș.

Potrivit Poliției Române, în luna iulie, pacientul a fost victima unui accident rutier, în urma căruia a fost operat de către medicul în cauză, urmând ca, ulterior, să fie operat din nou. La data externării, medicul i-ar fi spus soției pacientului că o astfel de operație costă 1.000 de euro, sumă care trebuie împărțită cu medicul anestezist și cu medicii rezidenți.

Întrucât familia pacientului nu are posibilități materiale, i-ar fi spus medicului că îl vor contacta când vor obține banii respectivi.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, medicul specialist ar fi condiționat efectuarea unei a doua intervenții chirurgicale de plata «datoriei» de 1.000 de euro pentru prima operație, îndemnându-i pe pacient și aparținător să vândă diferite bunuri din gospodărie și chiar locuința, dacă este nevoie pentru obținerea acestor sume de bani“, se arată într-un comunicat remis, marți, de Poliția Română.

Medicul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „luare de mită”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/medic-retinut-dupa-ce-a-luat-mita-800-de-euro-de-la-un-pacient-29225.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/medic-retinut-dupa-ce-a-luat-mita-800-de-euro-de-la-un-pacient-29225-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv