Autor:
Matei Năstase
| marţi, 27 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 61 Vizualizari

Elena Ceaușescu a fost un personaj controversat din punct de vedere istoric. Ea a fost femeia care l-a susținut pe fostul dictator, Nicolae Ceaușescu, atunci când a luat unele dintre cele mai importante decizii privind viitorul țării, dar și cea care și-a impus autoritatea în viața copiiilor săi, în special a celui mai mic, Nicu. Potrivit unor mărturii făcute de cel care se ocupa de securitatea cuplului prezidențial, Elena l-a obligat pe Nicu să se căsătorească cu Polina Cristescu, chiar dacă fiul dictatorilor nu dorea să-și unească destinul cu aleasa inimii mamei lui.

În rândurile de mai jos, vă prezentăm câteva momente din timpul ceremoniei de căstăorie a lui Nicu Ceaușescu cu Polina Cristescu, descrise de Colonelul în rezervă Adrian Eugen Cristea, responsabil cu securitatea familiei dictatoriale, în cartea ”A fi sau a avea”.

Potirvit colonelului, ceremonia a fost oficiată chiar de primarul Bucureștului de la acea vreme, Gheorghe Pană și a fost un eveniment superficial, la care a participat doar o parte din fostul cuplu prezidențial: Elena Ceaușescu.

”Oficializarea căsătoriei a fost fixată la domiciliul lui Nicu, lângă Biserica Albă. (..) A sosit primarul General al Bucureștilor, care prin calitatea lui, trebuia să oficializeze actul căsătoriei. Erau prezenți Emil Bobu, membru în conducerea partidului și Tudor Postelnicu, ministrul securității, probabil, amândoi în calitate de martori. În casă Nicu și Polina. A venit și o mașină mică de la sectorul de aprovizionare al partidului cu un ospătar. S-au descărcat rapid câteva cutii mici de carton cu pișcoturi și șampanie”, scrie în cartea sa Colonelul Adrian Eugen Cristea.

În aceeași carte este povestit și momentul în care a sosit cea care l-a obligat pe Nicu să se căsătorească. Elena Ceaușescu a venit singură, fără dictatorul Nicolae Ceaușescu, sobră și cu un zâmbet fals pe față. De altfel, acesta era zâmbetul protocolar, învățat pe la diferite recepții.

”Ultimul personaj principal care a sosit înainte de începerea oficializării căsătoriei a fost Elena Ceaușescu. Singură, fără soț. Sobră, cu un ușor zâmbet, perceptibil, cu rol de a i se observa buna dispoziție. Era zâmbetul protocolar învățat prin diferite recepții, unde toți participanții sunt neîntrecuți în a-și arăta asemenea amabilități. (…) Cei de față trebuia să înțeleagă că prezența numai a ei era suficientă și că nu este nici cazul și nici locul să se antreneze în discuții”, adaugă colonelul în rezervă.

Totuși, ceremonia aranjată de mama lui Nicu Ceaușescu nu a durat mult. Fiul Elenei Ceaușescu nu suportat foarte mult circul creat și a întrerupt discursul primarului, apoi a cerut să semneze cât mai repede documentele. Coloneul Cristea mai menționează că Nicu Ceaușescu a înjurat înainte să facă acest gest.

”Primarul, sesizând că Elena Ceaușescu epuizase zâmbetele, a început oficializarea căsătoriei. Dar nici nu trecuseră câteva zeci de secunde că este întrerupt de Nicu. Îi cere documentul ca să-l semneze. Gest pe care îl face și Polina. Gata! Căsătoria s-a terminat! Felicitări, zâmbete determinate mai mult de intervenția brutală de a opri o desfășurare a unei activități oficiale, care pentru cei mai mulți are un rol de unificat o viață. (…) Intervenția făcută de el a fost însoțită de câteva cuvinte pe care nu doresc să le reproduc. Auzindu-le, cei prezenți au fost puși într-o situație din care, pe moment, nu mai știau cum să iasă”, explică autorul cărții.

Tot ”circul” s-a terminat la ora 13:00, când Elena Ceaușescu a decis să plece. Soția dictatorului a mințit că trebuie să ajungă acasă, deoarece Nicolae Ceaușescu și-a terminat programul de lucru și era nevoită să-l aștepte acasă. Cu toții știau, însă, că nu acesta este adevăratul motiv. Scena a fost întreruptă de fosta primă doamnă pentru a nu se lăsa loc de discuții sau explicații, ce puteau fi oferite chiar de Nicu.

Mariajul celor doi a durat doar un an de zile, până când Nicu Ceaușescu a înaintat actele de divorț.

În galeria foto de mai sus puteți observa imagini cu Nicu Ceaușescu și fosta sa soție, Polina Cristescu.Tag-uri:
elena ceauescu, personaj controversat, nunta, biserica, nicu ceausescu, polina cristescu, gheorghe pana, primar, ceremonie, galerie foto, povesatit, colonel, carte

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MANEVRELE MURDARE pe care le-a făcut ELENA CEAUȘESCU, povestite de un COLONEL. Ce a fost în stare să-i facă copilului EI. Nicu Ceaușescu a ÎNJURAT | GALERIE FOTO.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/nicu-elena-ceausescu-2-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/nicu-elena-ceausescu-2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Matei Năstase | marţi, 27 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 61 Vizualizari Elena Ceaușescu a fost un personaj controversat...

Preluat de la EVZ