loading…

Deputații au decis, azi, să retrimită la comisie proiectul de lege care prevede declararea zilei de 28 iunie ca fiind “Ziua Ziaristului Român”, după ce UDMR a susținut că legea este una „vădit naționalistă”, în timp ce alți deputați au susținut că nu e nevoie de o zi pentru fiecare profesie.

Acest proiect de lege ne propune ca într-o zi a anului să ne aducem aminte de activitatea unor cetățeni. Astfel de legi am acceptat multe, UDMR le-a votat. Teoretic, noi am fi de acord ca să existe o zi în care să ne gândim la ziariștii din România numai că această lege nu vorbește despre așa ceva chiar dacă în raport s-a spus acest lucru. Acest lucru se referă doar la ziariștii români. În mod evident am fi putut considera că atunci când zicem români ne gândim la toți cetățenii români, ca atare am fi propus o modificare în dezbaterea acestei legi „Ziariștilor din România (…), numai că dacă citim expunerea de motive vedem că nu este vorba despre ziariști din România”, a susținut deputatul UDMR Marton Arpad.

Marton Arpad a afirmat că sunt ziariști care scriu în limba minorităților naționale și care sunt excluși de această lege.

Această expunere a legii este una vădit naționalistă, ca atare grupul nostru nu poate vota o astfel de lege”, a susținut Marton Arpad.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/legea-privind-declararea-zilei-ziaristului-roman-i-a-enervat-pe-parlamentarii-maghiari-29234.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/legea-privind-declararea-zilei-ziaristului-roman-i-a-enervat-pe-parlamentarii-maghiari-29234-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv