loading…

Starea de sănătate a lui Shimon Peres, fostul președinte al Israelului în vârstă de 93 de ani, s-a deteriorat grav, a declarat marți o sursă din anturajul său, adăugând că politicianul, spitalizat după un accident vascular cerebral, se zbate ‘între viață și moarte’, relatează AFP.

‘Președintele este între viață și moarte’, a declarat această sursă pentru AFP sub acoperirea anonimatului. ‘Starea sa de sănătate este foarte foarte dificilă. Medicii sunt îngrijorați’, a adăugat aceasta.

Shimon Peres, în vârstă de 93 de ani, a fost la 13 septembrie victima unui accident vascular cerebral major și este spitalizat de atunci, conform Agerpres.

El este ultimul supraviețuitor al generației de părinți fondatori ai statului Israel și a fost unul dintre principalii artizani ai acordurilor de la Oslo semnate cu palestinienii în anii 1990.

Shimon Peres a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1994 împreună cu Yitzhak Rabin și Yasser Arafat pentru rolul jucat în negocierea acordurilor de la Oslo, care au pus bazele autonomiei palestiniene.

Pe atunci ministru al apărării, Shimon Peres a sprijin în anii 1970 înființarea în Cisiordania a primelor colonii, așezări care au supraviețuit până astăzi și care sunt în mare parte considerate un obstacol pentru pace.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/israel-shimon-peres-se-zbate-intre-viata-si-moarte-sustine-un-apropiat-29250.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/israel-shimon-peres-se-zbate-intre-viata-si-moarte-sustine-un-apropiat-29250-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv