ELCEN a depus, ieri, cererea de intrare în insolvență la Tribunalul București, urmând ca instanța să stabilească un prim termen de judecată.

Decizia de înaintare a cerereii de insolvență a fost luată joi de Consiliul de Administrație al ELCEN.

Hotărârea a fost luată având în vedere situația financiară a Electrocentrale București SA și datoriile înregistrate la furnizorii și distribuitorii de combustibil, servicii și produse, situație generată de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrată, de la RADET București. Decizia luată în cadrul ședinței de joi derivă din necesitatea reorganizării societății, dar și din cea de a asigura continuitatea producerii și furnizării agentului termic pentru locuitorii din București, se precizează într-un comunicat dat joi de ELCEN.

În acest moment, datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,6 miliarde de lei, iar creanțele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,6 miliarde de lei.

Și Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) a cerut miercuri intrarea în insolvență. Cererea de insolvență a RADET a fost depusă, vineri, la Tribunalul București, iar magistrații au stabilit ca prim termen data de 5 octombrie 2016.

rootstireaActualitate/Esential
ELCEN a depus, ieri, cererea de intrare în insolvență la Tribunalul București, urmând ca instanța să stabilească un prim termen de judecată. Decizia de înaintare a cerereii de insolvență a fost luată joi de Consiliul de Administrație al ELCEN. Hotărârea a fost luată având în vedere situația financiară a Electrocentrale București...

Preluat de la romania ntv