Doi bărbați au fost reținuți în urma a 6 percheziții în Argeș și în municipiul București la locuințele unor persoane bănuite de evaziune, cei doi fiind bănuiți că au făcut achiziții fictive de sisteme anti-incendiu din spațiul intracomunitar prin societăți fantomă, prejudiciul depășind 1,8 milioane lei.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de Poliție, polițiștii din Argeș au făcut, luni, șase percheziții în județul Argeș și în municipiul București, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și la sediile comerciale și punctele de lucru ale societăților comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a reieșit că persoanele respective ar fi făcut, în anul 2009, achiziții fictive de sisteme anti-incendiu din spațiul intracomunitar, prin intermediul unei societăți de tip fantomă, pentru a eluda plata TVA. Prejudiciul creat bugetului de stat este în valoare de 1.822.641 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat mai multe documentele contabile. De asemenea, asupra mai multor bunuri mobile și imobile a fost instituit sechestru asigurator.

Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

rootstireaActualitate/Esential
Doi bărbați au fost reținuți în urma a 6 percheziții în Argeș și în municipiul București la locuințele unor persoane bănuite de evaziune, cei doi fiind bănuiți că au făcut achiziții fictive de sisteme anti-incendiu din spațiul intracomunitar prin societăți fantomă, prejudiciul depășind 1,8 milioane lei. Potrivit unui comunicat transmis,...

Preluat de la romania ntv