Autor:
Radu Pădure
| marţi, 27 septembrie 2016 | 2 Comentarii
| 2973 Vizualizari

Președintele Obama a expediat șerpăria din Siria în doar câteva vorbe, deși situația de acolo a destabilizat Occidentul. Fred Hyatt de la Washington Post dezvăluie ce a ascuns Barack Obama vorbitorilor, într-un editorial senzațional, pe care îl reproducem integral.

Cu ocazia ultimei sale apariții în fața Adunării Generale a ONU, acum câteva zile, președintele Obama nu a avut prea multe de spus despre războiul civil dintre dictatorul sirian Bashar Al-Assad și dușmanii săi.

„O victorie militară finală nu este posibilă”, a spus el, și a adăugat că Statele Unite „vor continua munca diplomatică dificilă care urmărește să oprească violența și să ofere ajutorul celor care au nevoie și sprijin celor care urmăresc stabilirea unei înțelegeri politice.”

Apoi a trecut la alte subiecte.

Dat fiind că Siria este cel mai mare eșec umanitar și strategic al său, unde ultima lui inițiativă diplomatică se năruia exact în timp ce își susținea discursul, graba cu care a expediat subiectul nu a surprins pe nimeni.

Însă, cum Obama este Obama, puteți paria că s-a gândit la această problemă mult mai mult decât cuvintele spuse la ONU. Iar dacă ar fi gândit cu voce tare, iată ce ați fi putut auzi:

„Bineînțeles, se va alege praful  de ultimul acord de pace al lui Kerry. Vladimir Putin este pe cale să câștige, de ce s-ar simți obligat să respecte o înțelegere? Și chiar dacă Putin ar vrea să fie corect, de ce ar face la fel și Assad? Și el este pe cale să câștige – dacă are chef să nimicească până la unu toți locuitorii din Alep, cine îl poate opri?

Este deci corect să-l mai las pe John să continue aceste misiuni sortite eșecului? În fiecare an, promite că va ajunge la o înțelegere și se jură că va trece la Planul B dacă sirienii și rușii nu se țin de cuvânt. De fiecare dată ei îl păcălesc, iar lui tot nu-i ajunge și insistă. Nu există nici un Plan B, pentru că nu voi aproba niciodată un Plan B.

Însă John este lăudat pentru insistența sa neobosită. Și toți părem că ne dăm toată silința. Dacă reușesc și de data aceasta, toată mizeria ar rămâne pe capul lui Hillary. Sau, Doamne ferește, al ăluilalt.

Adevărul este că nimeni nu ar trebui să dorească plecarea lui Assad, oricât este el de odios. Nu pot spune asta cu voce tare, bineînțeles, din moment ce acum câțiva ani îl declaram terminat. Da, este un criminal în masă și un torționar. Ba chiar m-a sfidat folosind arme chimice, după ce Vladimir și cu mine ziceam că am rezolvat problema. Știți, chestia ambiguă cu clorul.

Însă care e alternativa? „Opoziția moderată?” Mă faceți să râd. Poate că nu trebuia să spun despre ea că este formată din „fermieri, profesori sau farmaciști”, dar, zău așa, Al-Qaida și ISIS ar juca tontoroiul în Damasc dacă Assad ar pleca.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
siria, vladimir putin, assad, rusia, Adunării Generale, Bashar Al, Statele Unite, Vladimir Putin

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce NU a spus Obama de la tribuna ONU despre MIZERIA din Siria. Monologul unui Președinte DEPĂȘIT.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/barack-obama-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/barack-obama-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | marţi, 27 septembrie 2016 | 2 Comentarii | 2973 Vizualizari Președintele Obama a expediat șerpăria din Siria...

Preluat de la EVZ