Autor:
Dana Lascu
| marţi, 27 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 4 Vizualizari

Circa 1,7 milioane de bucureșteni primesc, prin conductele RADET, apa caldă produsă de ELCEN.

După ce Romgaz a anunțat, ieri, că va întrerupe de azi livrările de gaze naturale către Electrocentrale București (ELCEN), reprezentanți din compania care produce apă caldă pentru Capitală au dezvăluit pe surse,că, tot de azi, închid și ei robinetul. Din toată nebunia, bucureștenii vor avea de suferit.

Totul e un lanț al deșertăciunilor: ELCEN nu are bani să plătească gazul luat de la Romgaz, Romgaz oprește gazul, așa că ELCEN nu mai produce apă caldă pentru bucureștenii abonați.

ELCEN ne-a comunicat că nu-și mai poate onora obligațiile contractuale începând cu data de 27 septembrie 2016. Clauzele contractuale în vigoare și experiența din trecut care a condus la sute de milioane de lei datorie au obligat conducerea Romgaz să întrerupă furnizarea de gaze naturale începând cu acesta dată până în momentul în care se vor identifica soluții și măsuri care vor putea permite ELCEN să acționeze în conformitate cu contractele semnate cu Romgaz”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Motivația este, susțin reprezentanții societății, că Romgaz, fiind o companie de interes național, cotată la bursă, are datoria de a proteja, în egală măsură, interesele tuturor clienților și pe cele ale acționarilor.

„Recenta decizie care solicită intrarea în insolvență a ELCEN București fără a informa în prealabil partenerii și neîndeplinindu-se formalitățile prevăzute în contractele încheiate obligă conducerea Romgaz să acționeze în limitele mandatului acordat de Consiliul de Administrație și acționari, respectiv de a acționa în interesul companiei și a acționarilor săi și de a respecta în aceeași măsură toți consumatorii cărora direct sau indirect le furnizează gaz în România. Situația critică creată, fără a consulta părțile implicate, necesită decizii de urgență care trebuie luate de toate părțile interesate și, din păcate, aceste decizii nu aparțin în mod singular companiei Romgaz”, se mai arată în comunicat.

ELCEN închide robinetul de apă caldă

Deși informația este , deocamdată, doar pe surse, ELCEN ar putea opri, de azi, alimentarea cu apă caldă a locuințelor din București, din moment ce rămâne fără gaz.

„Noi (ELCEN – n.r.) nu avem cu ce plăti gazele de la Romgaz, nu mai avem bani. Dacă Romgaz întrerupe livrarea de gaze, nu vom mai avea cu ce să producem căldură și apă caldă”, au precizat reprezentanți ai companiei, pentru Agerpres.

Din toată tevatura, bucureștenii ies cel mai prost. Pe frigul ăsta n-or să mai poată face o baie caldă dacă n-au boiler sau centrală. 

Tag-uri:
Romgaz, ELCEN, apă caldă, bucuresteni, bucureșteni, căldură, centrală, boiler, încălzire

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucureștenii, la un pas să rămână fără apă caldă: Romgaz oprește gazul, ELCEN închide robinetul.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/08gaze_arhiva_evz-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/08gaze_arhiva_evz-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Dana Lascu | marţi, 27 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 4 Vizualizari Circa 1,7 milioane de bucureșteni primesc, prin...

Preluat de la EVZ