loading…

Primăria Sectorului 1 al Capitalei achiziționează corturi, paturi, generatoare de curent și saci de dormit pentru aproximativ 1.000 de sinistrați în cazul unor situații de urgență precum un seism major, a unor inundații de amploare sau incendii, anunță instituția.

Administrația locală a demarat achiziția de corturi, paturi, generatoare de curent și saci de dormit pentru aproximativ 1.000 de persoane în cazul unei situații de urgență, iar investițiile vor continua și în anul 2017, scrie Mediafax.

VEZI ȘI: Cutremur de 5,3 grade pe Richter în România! Seismul s-a resimțit în toate marile orașe, inclusiv la Constanța

Sinistrații ar urma să fie adăpostiți în sălile de sport în primele 72 de ore de la producerea unui cutremur major, a unor inundații de amploare sau incendii.

“Primăria Sectorului 1 va achiziționa tot ceea ce este necesar pentru succesul unei astfel de intervenții. Vom face tot ceea ce ține de noi pentru a pune în siguranță comunitatea Sectorului 1 în cazul producerii unei situații de urgență, mai ales a unui cutremur major”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, în cadrul întrunirii Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

PriInstituția și-a propus și acoperirea întregului sector cu sirene de alarmare, inclusiv a cartierelor noi care s-au construit la periferie.

“În plus, se are în vedere înființarea pe raza Sectorului 1 a trei puncte de lucru de mică capacitate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealu Spirii București-Ilfov. Este vorba despre amenajarea unor garaje pentru subunitățile de pompieri pentru a reduce de la cinci la trei minute timpul de răspuns al autorităților în cazul producerii unui incendiu. Pentru amenajarea acestor puncte de lucru, Primăria Sectorului 1 va asigura terenurile și ridicarea clădirilor, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență dotarea personalului”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, vor fi încheiate protocoale cu operatorii economici din Sectorul 1 (hoteluri, restaurante, firme de construcții), în vederea sprijinirii cu material logistice în cazul unui cutremur major.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/autoritatile-se-pregatesc-de-cutremur-au-cumparat-corturi-paturi-generatoare-de-curent-si-saci-de-dormit-29249.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/autoritatile-se-pregatesc-de-cutremur-au-cumparat-corturi-paturi-generatoare-de-curent-si-saci-de-dormit-29249-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv