Autor:
Matei Năstase
| marţi, 27 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 4 Vizualizari

Bacteria E-Coli, depistată în carnea de mici

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) transmite că a depistat bacteria E-Coli la patru probe prelevate din restaurante, fabrici și abatoare din județele Giurgiu, Vaslui, Iași și Timiș. Astfel, bacteria ucigașă a fost găsită la patru produse: mici din vită și oaie, caș proaspăt, carne tocată de vită și în carcasele de ovine.

Totodată, în urma controalelor, Autoritatea Sanitară a confiscat unele produse și a impus tratarea termică în cazul altora, pentru a elimina în totalitate bacteria E-Coli.

 

Redăm comunicatul ANSVSA:

”În perioada 05.09.2016 – 16.09.2016, în cadrul acestui Plan Naţional de Control* au fost prelevate şi analizate un număr de 115 probe, din următoarele categorii de produse: carne (sanitaţie carcasă bovine, carne tocată ovină, carne tocată vită, pastă de mici amestec, hamburger de mânzat, pulpă mânzat, pastramă din pulpă de vită, cârnați de casă amestec, antricot bovină) şi lapte şi produse din lapte (telemea oaie, telemea vacă, lapte crud vacă, cascaval, lapte crud capră, smântână, caș proaspăt, brânză proaspătă de vaci, iaurt de vacă, branză telemea de capră).

Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, desemnate şi instruite pentru a desfăşura acţiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificării, din judeţele: București, Cluj, Călărași, Botoșani, Iaşi, Timiș, Caraș Severin, Gorj, Brăila, Galați, Satu Mare, Covasna, Brașov, Suceava, Vaslui, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Vrancea, Dolj, Calarași, Buzău, Salaj, Bistrița Năsăud, Bacău, Alba, Vâlcea.

În perioada menţionată, a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la 4 probe prelevate din:

-probă recoltată din produsul mici (amestec vită/oaie), restaurant, județ Giurgiu;

-probă recoltată din produsul caș proaspăt, centru prelucrare lapte, județ Vaslui;

-probă rezultată din produsul carne tocată vită, carmangerie, județ Iași;

-probă rezultată de pe suprafața carcasei de ovine (test de sanitație), abator, județ Timiș.

Ca urmare, Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor județene, au efectuat controale oficiale la unitățile în care s-a depistat și comercializat produsele incriminate și au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control.

Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene vor face publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum şi măsurile dispuse în cadrul Planului Naţional de Control.

*Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea şi analizarea de probe prelevate de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud.”

Tag-uri:
bacteria e-coli, carne de mici, depistat, ansvsa, probe, judete, giurgiu, vaslui, iasi, timis, produse, sanatate, infectat, pericol

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autoritățile au intrat în ALERTĂ MAXIMĂ: Bacteria E-COLI a fost depistată în cel mai iubit ALIMENT de către români.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/control-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/control-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Autor: Matei Năstase | marţi, 27 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 4 Vizualizari Bacteria E-Coli, depistată în carnea de mici Autoritatea...

Preluat de la EVZ