loading…

Rusia este aproape de finalul construcției unei mari baze militare, aflată în regiunea Rostov, de pe teritoriul rus de sud, la aproximativ 100 km de frontiera cu Ucraina, informează site-ul canalului de televiziune Euronews.

Baza este constituită din trei instalații militare și este ultima dintr-o serie de noi poziții militare ce fac parte din încercarea de a contracara suplimentarea prezenței militare a Alianței Nord-Atlantice (NATO) în Europa de Est.

Se așteaptă instalarea a aproximativ 10.000 de militari în noua bază militară.

Rusia a avertizat în mai multe rânduri că este “extrem de preocupată” de instalarea sistemelor antibalistice NATO în România și Polonia, afirmând că sunt interzise prin Tratatul privind Forțele nucleare intermediare (INF) și avertizând că va lua măsuri pentru a se apăra.

Potrivit unor analiști, natura permanentă a instalațiilor militare care se află în curs de contruire reprezintă o dovadă a planului pe termen lung al Rusiei de a ține sub control statul ucrainean și de a avea abilitatea de a răspunde rapid în situația unui atac.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/10-000-de-militari-rusi-vor-fi-postati-in-apropierea-granitei-cu-ucraina-29244.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/10-000-de-militari-rusi-vor-fi-postati-in-apropierea-granitei-cu-ucraina-29244-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv