loading…

Senatul a adoptat astăzi tacit propunerea legislativă a deputatului liberal Daniel Stamate Budurescu prin care ziua de 9 mai a fost declarată zi de sărbătoare națională, urmând ca inițiativa să fie transmisă Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

Parlamentul, președintele României, Guvernul, precum și celelalte autorități ale administrației centrale și locale vor organiza manifestări în 9 mai, iar fondurile vor fi asigurate din bugetele locale sau din bugetul autorităților și/sau instituțiilor publice, în limita alocațiilor bugetare aprobate, potrivit proiectului de lege.

“Independența proclamată de Parlament la 9 mai 1877 este opera poporului român și a fost apărată de Armata Română prin participarea la războiul dintre anii 1877-1878. Ostașii români, avându-i în frunte pe Generalul Alexandru Cernat – comandant de operații și pe domnitorul Carol I – <<Capul Puterii Armate>>, au curecit independența națională. Congresul de la Berlin, încheiat la 1 iulie 1878, a recunoscut independența României, iar țările europene au încheiat ulterior relații diplomatice cu statul român. Având în vedere importanța zilei de 9 mai 1877 în istoria poporului și a statului român, propun ca ziua de 9 mai – <<Ziua proclamării independenței României>> să fie declarată sărbătoare națională, drept pentru care înaintăm prezenta propunere legislativă în procedură de urgență”, argumentează inițiatorul proiectului.

Guvernul nu susține proiectul întrucât ziua de 10 mai a fost declarată sărbătoare națională.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/ziua-de-9-mai-a-fost-declarata-zi-de-sarbatoare-nationala-29205.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/ziua-de-9-mai-a-fost-declarata-zi-de-sarbatoare-nationala-29205-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv