Autor:
Matei Năstase
| luni, 26 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 60 Vizualizari

Senatul ar putea declara încă o zi de sărbătoare națională. Luni, senatorii au adoptat tacit propunerea legislativă a deputatului PNL Daniel Stamate Budurescu, prin care ziua de 9 mai a fost declarată zi de sărbătoare națiolă. Decizia de finitivă va fi luată, însă, de Camera Deputaților.

Potrivit Mediafax.ro, de 9 mai președintele României, Guvernul, dar și celelalte autorități administrative vor organiza manifestări. Fondurile vor fi asigurate din bugetele locale sau din bugetul autorităților sau instituțiilor publice în limita alocațiilor bugetare aprobate.

“Independenţa proclamată de Parlament la 9 mai 1877 este opera poporului român şi a fost apărată de Armata Română prin participarea la războiul dintre anii 1877-1878. Ostaşii români, avându-i în frunte pe Generalul Alexandru Cernat – comandant de operaţii şi pe domnitorul Carol I – <<Capul Puterii Armate>>, au cucerit independenţa naţională. Congresul de la Berlin, încheiat la 1 iulie 1878, a recunoscut independenţa României, iar ţările europene au încheiat ulterior relaţii diplomatice cu statul român. Având în vedere importanţa zilei de 9 mai 1877 în istoria poporului şi a statului român, propun ca ziua de 9 mai – <<Ziua proclamării independenţei României>> să fie declarată sărbătoare naţională, drept pentru care înaintăm prezenta propunere legislativă în procedură de urgenţă”, argumentează iniţiatorul proiectului.

De altfel, executivul nu susține proiectul, deoarece și ziua de 10 mai a fost declarată sărbătoare națională.Tag-uri:
sarbatoare nationala, 9 mai, decizie, senat, guvern, poporul roman, independenta

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul a DECIS: Încă o zi este SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ! .

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/senat-0-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/senat-0-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Matei Năstase | luni, 26 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 60 Vizualizari Senatul ar putea declara încă o zi...

Preluat de la EVZ