loading…

Senatorul ALDE Daniel Barbu a declarat astăzi că regretă dacă prin declarațiile sale recente a ofensat sensibilitatea cuiva, afirmând însă în aceleași timp că reacțiile pe care le-a stârnit nu fac decât să confirme că este riscant să fii politician.

Daniel Barbu a afirmat la Digi 24 tv că reacțiile generate de faptul că a comparat riscurile meseriei de politician cu cea de soldat în Afganistan i s-au părut ”inacceptabile pentru o societate civilizată, extremă violență, raportate la o simplă metaforă”.

VEZI ȘI: SENATOR: ‘Meseria de politican, mai riscantă ca a soldatului din Afganistan’. REPLICA: ‘Ochelarii dvs, striviți de bocancul unui soldat’

”Evident că politicienii nu-și riscă viața decât prin excepție, am spus asta cu claritate. N-am vrut să lezez sensibilitatea cuiva, am vrut doar să atrag atenția asupra unei probleme și, ca să spun așa, s-a vădit că am avut dreptate. Valul de violență verbală și de atitudine, de amenințări fizice care mi-au fost adresate confirmă faptul că e riscant să fii politician”, a mai spus senatorul ALDE.

În apărarea sa el a invocat faptul că ”se învață în gimnaziu folosirea limbii române cu metafore și comparații”.

”Evident că era o metaforă, putea să spun un teatru de război. Am spus Afganistan, un soldat, n-am spus un soldat român, sunt și talibani acolo, sunt soldați în multe uniforme… Era o simplă comparație pentru a arăta că există riscul de a-ți pierde reputația. Eu ânsumi am fost agresat violent de o hoardă de așa-ziși manifestanți. Eu personal mi-am riscat viața, în București, în anul 2013 fără ca cineva să sancționeze agresiunea la care am fost supus. Asta este calitatea vieții publice românești. Regret dacă am lezat sensibilitatea cuiva, n-am vrut să ofensez pe nimeni. Dimpotrivă, am vrut să îmbărbătez niște aleși locali”, a apreciat Daniel Barbu.

Senatorul ALDE Daniel Barbu a susținut vineri că meseria de politician este ”cea mai grea”, una “mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, întrucât aleșii își riscă în fiecare zi libertatea și sănătatea.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/senatorul-barbu-isi-cere-scuze-valul-de-amenintari-confirma-ca-e-riscant-sa-fii-politician-29209.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/senatorul-barbu-isi-cere-scuze-valul-de-amenintari-confirma-ca-e-riscant-sa-fii-politician-29209-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv