Autor:
Mircea Marian
| luni, 26 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 20 Vizualizari

Raed Arafat, șeful DSU FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU

Valentin Mircea, șeful Corpului de Control al premierului, și-a șters de pe Facebook o postare în care critica Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, subordonat creatorului SMURD

Șeful Corpului de Control (CC) a scris sâmbătă pe Facebook că Inspectoratul General pentru Situații de urgență (IGSU) merită nota 0 pentru reacția la cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă. „IGSU-0 (zero). Televiziunile de știri- 0 (zero). (…) Concluzia preliminară: instituțiile statului român au note maxime la simpozioane și umflat mușchii, dar nu vă bazați pe ele când va lovi un mare cutremur”, a postat Valentin Mircea.


FOTO; Valentin Mircea, șeful Corpului de Control al premierului FOTO: AGERPRESReacția lui Raed Arafat, secretarul de stat căruia îi este subordonat IGSU, nu s-a lăsat așteptată: „Dacă o persoană crede că noi mergem la o conferinţă ca să ne «umflăm mușchii», atunci rog acea persoană să vină cu noi și să vadă ce facem”.

La scurt timp, după ce șeful DSU a reacționat, Valentin Mircea și-a șters postarea de pe Facebook și a precizat că opiniile exprimate pe această rețea de socializare reprezintă opinia sa personală, iar funcția sa de bază este „cea de cetățean”.

Guvernul se dezice de Valentin Mircea

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a afirmat că Valentin Mircea a vorbit în nume personal. „Aceasta nu este și poziția Guvernului. Guvernul a analizat recent care este răspunsul autorităţilor la un cutremur cu consecinţe deosebite, raportul a fost prezentat în Guvern”, a spus Iolu.

Raportul invocat relevă că, în cazul unui cutremur puternic în România, trei sferturi dintre locuitorii ţării ar fi afectaţi, infrastructura fiind în multe zone una „critică”. În plus, dotările cu echipamente pentru misiuni de salvarecăutare în caz de cutremur sunt slabe sau absente. Documentul constată și dotarea modestă sau chiar absența autospecialelor, mijloacelor speciale de intervenţie și echipamentelor de asanare pirotehnică. Mai mult, 32 de sedii ale pompierilor prezintă risc seismic.

În primăvară, Corpul de Control a făcut public un raport în care desființa intervenția la „Colectiv” a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Arafat. Și atunci, Arafat a avut o replică dură, iar raportul a rămas fără consecințe.

Atac ratat la DIICOT

Nu este prima oară când Valentin Mircea face un pas înapoi. „O scuză penibilă a șefului DIICOT(…) Probabil că plângerea privind Hexi Pharma nu avea timbru și nu era pusă în dosar cu șină”, a scris el, în lun mai, în plin scandal HexiPharma. Ulterior, Valentin Mircea a susținut că i-a fost spart contul de Facebook și nu-și asumă criticile la adresa lui Daniel Horodniceanu.

Tag-uri:
Inspectoratul General, Valentin Mircea, Raed Arafat, Liviu Iolu, Hexi Pharma, Daniel Horodniceanu, raed arafat, diicot, mircea

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șeful Corpului de Control al lui Cioloș, o nouă înfrângere în fața lui Arafat.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/arafat-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/arafat-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Mircea Marian | luni, 26 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 20 Vizualizari Raed Arafat, șeful DSU FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU ...

Preluat de la EVZ