Autor:
Daniel Teodoreanu
| luni, 26 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 2 Vizualizari

morga – foto simbol

O afacere dubioasă între unii aşa-zişi afacerişti şi autorităţile române a ieşit recent la suprafaţă şi arată cât de nocivă este foame de bani a unora, care calcă pe cadaver în numele prosperităţii lor.

Conform activenews.ro, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) cheltuie peste un milion de euro pe auto-trenuri cu gabarit mare pentru depozitarea și transportul a zeci de cadavre. IGSU a organizat „o procedură de achiziție publică prin licitație deschisă, pentru dotarea cu produsele tip: «AUTOSPECIALÃ PENTRU PĂSTRAREA TEMPORARÃ ȘI TRANSPORT, ȊN REGIM FRIGORIFIC» – COD CPV- 34144200-0”.  În caietul de sarcini nu se precizează la ce servesc aceste „autospeciale pentru păstrarea temporară și transport, în regim frigorific”.

Practic, este vorba despre morgi mobile, cu girofar și sirenă. Dezvăluirea şocantă vine în specificația tehnică a morgilor mobile achiziționate de IGSU: „sistemul de depozitare va fi conceput și realizat astfel încât să permită transportul în condiții de siguranță, cărucioarele de depozitare dispunând de sisteme de blocare/deblocare rapide (nu se permite utilizarea dispozitivelor de tipul chingilor pentru ancorarea mărfii, curele, etc.)” 

În afară de această sfidare a durerii oamenilor care pierd pe cineva, la licitație, diferența dintre oferte a fost de doar 5 euro. IGSU a camuflat totul folosind un cod CPV (34144200-0) care se referă la „vehicule pentru servicii de urgență”, în condiţiile în care acest tip de autospeciale se încadrează mai degrabă în categoria „echipament și articole de transport și depozitare a cadavrelor”, care are codul CPV 33940000-1.

În cursa pentru contract s-au înscris cinci firme și au fost admise doar două oferte: de la S.C. STIMPEX S.R.L. și de la Asocierea S.C. DELTAMED S.R.L. și S.C. CTE TRAILERS S.R.L.. La 30 iunie, comisia de evaluare a deschis plicurile cu oferte… La o valoare totală a contractului de 1.500.000 de euro, DELTAMED și asociatul au solicitat exact prețul din anunțul de licitație, în vreme ce S.C. STIMPEX S.R.L. a cerut cu 5 euro mai puțin pe o autoutilitară. La 23 august, IGSU anunța că acest contract, cu o valoare totală finală de 1.229.980 euro (trei autoutilitare), i-a fost atribuit firmei S.C. STIMPEX S.A., care furnizează echipamente pentru NAMSA (The NATO Maintenance and Supply Agency), dar și pentru MApN, Poliția și Jandarmeria română.  

Tag-uri:
afaceri cu statul, igsu, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, morgi mobile, morga mobila, contrat morgi mobile, contract morga mobila, scandalos

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SCANDALOS. Cine sunt cei care FAC AFACERI CU STATUL şi între ei, şi care CONSIDERĂ MORŢII O MARFĂ? Detalii macabre despre CUM SE SCOT BANII din durerea altora.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/morga-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/morga-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Daniel Teodoreanu | luni, 26 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 2 Vizualizari morga - foto simbol O afacere dubioasă...

Preluat de la EVZ