Un avocat din județul Covasna a fost reținut pentru ultraj judiciar de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov, fiind acuzat că a amenințat cu moartea mai mulți judecători și procurori din Sfântu Gheorghe, transmite agenția Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov, procuror Ramona Muscalu, avocatul Cristinel Stătulescu este cercetat pentru ultraj judiciar (3 fapte), exercitare fără drept a unei profesii sau activitătăți și folosire, fără drept, a denumirilor de “Barou”, “Uniunea Națională a Barourilor din România”, “U.N.B.R.” și “Uniunea Avocaților din România” sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum și folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat în alte condiții decât cele prevăzute de lege (13 acte materiale).

Practic, avocatul este acuzat că a exercitat, în perioada 2013-2016, profesia de avocat și a folosit împuterniciri avocațiale purtând antetul “Uniunii Naționale a Barourilor din România, Baroul București”, deși nu este înscris în tabloul avocaților din cadrul Baroului București.

În condițiile în care nu i-a fost recunoscută calitatea de avocat, a proferat amenințări cu moartea și cu acte de violență la adresa unor magistrați din cadrul Judecătoriei Sfântu Gheorghe și din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov.

Stătulescu a fost reținut, luni, de procurori, pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

În octombrie 2013, Cristinel Stătulescu s-a aflat în greva foamei, îmbrăcat în robă, întrucât, spunea el, deși este membru în Baroul București, nu se pun în aplicare sentințe definitive privind dreptul lui de a profesa ca avocat, în timp ce Baroul Covasna îl consideră “un infractor”. Cristinel Stătulescu spunea că se consideră “persecutat” de către judecători, un procuror și un polițist din Sfântu Gheorghe, întrucât aceștia nu duc la îndeplinire și nu pun în aplicare sentințe penale definitive cu privire la exercitarea profesiei fără drept.

Decanul de atunci al Baroului Covasna, avocatul Sabin Calinic, declara, în aceeași perioadă, că Stătulescu nu este un avocat, “ci un infractor”, Calinic susținând că împotriva acestuia s-a început urmărirea penală pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat.

rootstireaActualitate/Esential
Un avocat din județul Covasna a fost reținut pentru ultraj judiciar de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov, fiind acuzat că a amenințat cu moartea mai mulți judecători și procurori din Sfântu Gheorghe, transmite agenția Mediafax. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea...

Preluat de la romania ntv