Autor:
Matei Năstase
| luni, 26 septembrie 2016 | 2 Comentarii
| 427 Vizualizari

Laura Codruţa Kovesi

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, aduce lămuriri despre anchetele DNA.

Evenimentul Zilei vă prezintă cele mai importante declaraţii făcute de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Laura Codruța Kovesi despre demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu de la vârful SIE

”Nu știu de ce a demisionat domnul Ungureanu. Dna nu a fost în conflict cu SIE. Am declarat în ultimul timp că nu am primit de la SIE semnalări privind fapte de corupție. Potrivit Legii, un serviciu de informații când intră în posesia unor informații de fapte de corupție, trebuie să le trimită către DNA. Așa scrie legea. Aștept de la viitorul șef al SIE să respecte legea”

Kovesi, despre demisia lui Oprea

”Este prematur să discutăm ce vom face. Putem să discutăm despre efectele ei după ce se discută în plen. În cazuri similare se cere aviz de la președinte. Dacă nu este finalizată urmărirea penală, este prematur să vorbim.”

Șefa DNA, despre dosarele lui Titus Corlățean

”Urmărirea penală este blocată. Dacă nu obținem avizul de la parlament, ancheta este blocată. Am solicitat acest aviz, el a fost respins de parlament. Dosarul votului din diaspora este blocat pentru că anumite decizii au fost luate la nivel de ministru. Noi nu mai putem să administrăm probe. Am spus întotdeauna că imunitățile nu trebuie să existe”

Laura Kovesi, despre atacurile la adresa DNA

”Am observat că atacurile la adresa DNA s-au întețit. Nu este nicio problemă, libertatea de exprimarea este garantată de constituție. Nu ne impresionează, însă suntem întrijorați de efectele corupției – asta ne impresionează.”

Kovesi îi răspunde lui Traian Băsescu

”Nu comentez afirmațiile demigratoare pe care le fac unele persoane în spațiul public.”

Șefa Direcției Naționale Anticorupție, despre Petre Tobă

”Pot să spun că anumite articole de la MAI au fost declasificate. Nui doresc să intru în dialog cu domnul Petre Tobă. Aici, procurorul de caz a solicitat declasificarea unor documente. Mai sunt câțiva ofițeri SRI investigați de DNA, au mai fost câțiva din SRI și chiar din DIPI. Faptul că aceștia sunt investigați, nu înseamnă că intrăm în conflict cu acea instituție. De la DIPI primim în continuare informări. De la SRI tot la fel.”

Șefa Direcției Naționale Anticorupție, despre dosarele ”subțiri”.

”Nu știu dacă dosarele sunt subțiri, mari, groase, mici. Cred că judecătorul este singurul în măsură care să ia în considerare problele din dosar. În dosarul Liei Olguța Vasilescu sunt implicate și alte persoane. Dosarul se află în caremera preliminară. Nu s-a dat nicio decizie în acest caz. În acest an am trimis în judecată în aproape 800 de persoane. Aproape 600 sunt condamnate deja. Procentul de achitări se menține la același nivel ca anii trecuți”.

”Nu există un dosar Ponta-Ghiță-Blair în DNA. Există un dosar în care anchetăm un om de afaceri și un fost lider politic. În acest dosar sunt fapte de corupție de competența DNA. Sunt obișnuită cu atacurile, însă am observat o schimbare a modului în care se face acest lucru. Înainte eram atacați în spațiul public. Acum se angajează firme private pentru a hărțui și intimida procurorii. Mă refer la dosarul Black Cube. Eu vă spun ce am constat.”

Kovesi, despre dosarul Black Cube

”Nu cred că par un om intimidat. Nu cred că s-a intimidat nimeni din DNA. Sunt în DNA propcurori curajoși. Noi suntem DNA și continuăm să ne facem treaba. Treaba noastră nu este să ne uităm la ce zic inculpații în spațiul public. De foarte multe ori, oamenii ne trimit mesaje de încurajare de susținere.”Tag-uri:
Laura Codruţa Kovesi, DNA, Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ancheta dna, sefa dna, declaratii keovesi, justitie, suspiciuni de spionaj, acuzaţii de poliţie politică, anchete dna, gabriel oprea, titus corlatean

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Laura Codruța Kovesi: ”Nu există un CONFLICT între instiuții. Primim în continuare informații de la SRI”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/kovesi-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/kovesi-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Matei Năstase | luni, 26 septembrie 2016 | 2 Comentarii | 427 Vizualizari Laura Codruţa Kovesi Procurorul şef al Direcţiei Naţionale...

Preluat de la EVZ