Autor:
Maria Huculici
| luni, 26 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 5 Vizualizari

Carmen Marinescu, fosta şefă a Tribunalului Olt.

Carmen Marinescu, fosta președintă a Tribunalului Olt, acuzată că a primit 200.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l elibera pe acesta din arest, a fost condamnata la opt ani de închisoare de Curtea de Apel Craiova.

Alti doi inculpați in acelasi dosar de corupție, soțul judecatoarei Marinescu și un avocat din cadrul Baroului Olt, au fost condamnați la trei, respectiv trei ani și șase luni de închisoare cu executare.  Cei trei inculpați au fost trimiși în judecată în mai 2015, dosarul de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani și fals în declarații fiind înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat vineri, 23 septembrie 2016.

Fostei sefe a Tribunalului Olt i-a fost interzis si dreptul de a exercita funcţia de magistrat pe o perioadă de patru ani după executarea pedepsei.. Sotul judecatoarei, Severus Marinescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare, iar avocatul  Dumitru Cișmaru a primit o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare. Acestuia din urmă i-a fost interzis dreptul de a exercita profesia de avocat. De asemenea, instanța a dispus confiscarea sumei de 30.000 de euro si a terenului din localitatea Corbu detinuta de Marinescu.

In plus, Instanța a respins ca neîntemeiată cererea familiei Anghel de returnare a sumei de 100.000 de euro. Sentința Curții de Apel Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea Supremă.

Fosta şefă a Tribunalul Olt, suspendată de CSM din funcţia de judecător, a fost reţinută iniţial pentru 24 de ore la data de 23 martie 2015 de către procurorii DNA – Serviciului Teritorial Craiova pentru luare de mită. A fost eliberată două luni mai târziu, în 12 mai.

După ce l-a eliberat de șapte ori pe Bercea Mondial, șefa Tribunalului Olt a ajuns în arest

Potrivit DNA, Carmen Marinescu este acuzată că ar fi primit mită 200.000 de euro de la familia interlopului Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, “pentru a dispune cercetarea unui inculpat din familia denunţătorului în stare de libertate şi pentru a pronunţa o soluţie pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar şi pentru a interveni, în acelaşi scop, pe lângă ceilalţi judecători care urmau să judece cauza”.

De șapte ori în patru luni, Tribunalul Olt a decis eliberarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Mai exact, în intervalul 22 septembrie 2011- 31 ianuarie 2012. Tot de atâtea ori, instanța superioară, Curtea de Apel Craiova, a anulat deciziile. Judecătoarea Eugenia Carmen Marinescu ar fi decis personal eliberarea interlopului acuzat de tentativă de omor și ar fi primit 200.000 de euro de la familia inculpatului ca să intervină și pe lângă alți colegi pentru o soluție de achitare, potrivit procurorilor DNA.

Au ascuns mita

Cazul lui Sandu Anghel a fost unul special deoarece pe 17 ianuarie 2012, avocații acestuia au cerut secretizarea ședinței de judecată, fiind invocată mediatizarea excesivă a cazului. Procurorul a fost de acord, la fel și judecătorul de caz. „Suspecta Marinescu Eugenia Carmen, magistrat judecător, a pretins și a primit, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru – avocat în cadrul Baroului Olt, de la o persoană denunțătoare, suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea în stare de libertate a unui inculpat din familia denunțătorului și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urma să judece cauza“, au precizat anchetatorii. În ceea ce-l privește pe Ilie Bucă, acesta este acuzat că a primit 50.000 de euro de la familia Anghel pentru a obține o soluție favorabilă în același dosar penal.

Din șpaga primită prin intermediul avocatului Dumitru Cișmaru, care era apărătorul lui Bercea, soții Marinescu și-ar fi cumpărat trei terenuri și o casă, susțin anchetatorii. Două dintre imobile nu au fost trecute nici în declarația de avere a judecătoarei. Pentru a ascunde urma bunurilor, aceasta a întocmit un contract de donație și unul de împrumut pentru 10.000 de euro, ambele documente fiind false, potrivit DNA.

Tag-uri:

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătoarea de CASĂ a CLANULUI Bercea Mondial, OPT ani de inchisoare. Fosta președintă a Tribunalului Olt este acuzată că a luat MITĂ 200.000 de euro.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/carmen-marinescu-olt-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/carmen-marinescu-olt-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Maria Huculici | luni, 26 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 5 Vizualizari Carmen Marinescu, fosta şefă a Tribunalului Olt. ...

Preluat de la EVZ