loading…

Senatul a adoptat astăzi un proiect de lege prin care funcțiile de primar, viceprimar, președinte și vicepreședinte de CJ nu mai sunt incompatibile cu cele de reprezentanți ai statului în adunări generale ale societăților comerciale.

Primari, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene pot fi reprezentanți în adunările generale ale societăților comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăți comerciale de interes național, potrivit raportului comun al Comisiilor juridică și pentru administrație, adoptat luni într-o ședință comună.

De asemenea, proiectul de lege prevede că reprezentanții în adunările generale nu sunt remunerați.

Proiectul a fost adoptat de Senat cu 98 de voturi “pentru”, însă Camera Deputațior este for decizional.

“Funcția de primar și viceprimar, primar general și viceprimar al municipiului București, președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu (…) funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăți comerciale de interes național”, prevede articolul 87 alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003, declarat constituțional în decembrie 2014.

În 24 aprilie 2013, Agenția Națională de Integritate anunța că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât avea și calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acționarilor SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 și SC Piețe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravinea prevederilor legale. Șeful statului a câștigat însă procesul cu ANI.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/incompatibilitatea-privind-reprezentantii-statului-in-adunari-generale-a-fost-scoasa-din-lege-29211.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/incompatibilitatea-privind-reprezentantii-statului-in-adunari-generale-a-fost-scoasa-din-lege-29211-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv