Autor:
Dana Lascu
| luni, 26 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 20 Vizualizari

După ce hotărârea va fi publicată în Monitorul Ofi cial, medicii se vor uita pe fi șă și vor ști, în funcție de diagnostic, cât de repede trebuie să raporteze cazurile FOTO: EVZ

Medicii vor fi obligați să declare la DSP toate bolile transmisibile grave, imediat ce pun diagnosticul.

A trebuit să trecem printr-o tragedie precum moartea, în primăvară, a trei copilași din Argeș, infectați cu E.coli virulent, ca autoritățile să înțeleagă că la nivelul unităților sanitare și al Direcțiilor de Sănătate Publică se produceau scurtcircuite care pot costa vieți. În cazul focarului din Argeș, gravitatea situației s-a aflat după 11 zile de la primul caz, când un copil murise deja. Atunci, s-a ajuns la concluzia că metodologia după care se declară astfel de cazuri nu e reglementată centralizat, ci separat, pe fiecare boală în parte, fiind mult prea dispersată în ghiduri, protocoale și alte recomandări ale Institutului Național de Sănătate Publică.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
ministerul sanatatii, West Nile, Zika, rotavirus, scarlatina

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În sfârșit a unit toate procedurile! Ministerul Sănătății reglementează declararea bolilor infecțioase.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/clipboard01_259-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/clipboard01_259-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Autor: Dana Lascu | luni, 26 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 20 Vizualizari După ce hotărârea va fi publicată în...

Preluat de la EVZ