Autor:
Teodora Cimpoi
| luni, 26 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

Rompetrol

Compania chineză CEFC, care a semnat în aprilie un acord pentru preluarea KMGI (fostul Rompetrol Group) de la KazMunayGas, a extins cu câteva luni termenul de finalizare a tranzacţiei, fixat iniţial pentru luna octombrie a acestui an, a declarat, astăzi, vicepreşedintele Rompetrol, Azamat Zhangulov, într-o discuţie cu presa.

“Termenul cu CEFC a fost extins, în contextul noilor discuţii pe care trebuie să le purtăm cu Guvernul. Acordul cu acest investitor va continua, dar va fi nevoie de alte câteva luni, probabil, să finalizăm noii termeni din acord”, a subliniat Zhangulov, citat de Agerpres. 

Termenul-limită pentru preluarea Rompetrol de către CEFC era luna octombrie a acestui an, a mai spus el. 

La nouă ani după ce au cumpărat de la Dinu Patriciu 75% din grupul Rompetrol, grupul petrolier de stat kazah KazMunaiGaz a decis să facă un pas înapoi şi să îi lase în faţă pe chinezi. Astfel, la finele lunii aprilie, a semnat documentele pentru transferul către China Energy Company Limited (CEFC) a unui pachet de 51% din acţiunile KazMunaiGaz International (denumirea dată în 2014 fostului Rompetrol Group).

Compania chineză CEFC va plăti 680 milioane de dolari pentru achiziţia a 51% din acţiunile KMG International, angajându-se totodată să investească cel puțin 3 miliarde de dolari în următorii cinci ani, potrivit site-ului CEFC. 

Tranzacţia este amânată, în condiţiile în care DIICOT a deschis un nou dosar legat de privatizarea rafinăriei Rometrol Rafinare, dar modul în care guvernul Ponta a renunţat la litigiile cu compania kazahă pentru plata datoriilor istorice este anchetat şi de DNA.

Tag-uri:
rompetrol, dna, diicot, chinezi CEFC, rompetrol chinezi, privatizarea rompetrol, rompetrol rafinare

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chinezii de la CEFC au extins termenul de preluare a Rompetrol.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/sonda-rompetrol-05510800-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/sonda-rompetrol-05510800-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Teodora Cimpoi | luni, 26 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari Rompetrol Compania chineză CEFC, care a semnat în...

Preluat de la EVZ