Autor:
Roland Cătălin Pena
| luni, 26 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 103 Vizualizari

Patru oameni au fost împușcați într-o mașină, în Suedia

Patru oameni au fost răniți, între care unul grav, duminică seara, în centrul marelui oraș suedez Malmo, cu focuri de armă trase de indivizi care circulau pe un scuter.

La fața locului, poliția a găsit un rănit care a fost transportat imediat la spitalul orașului. “Alți trei răniți reușiseră să se ducă prin mijloace proprii la spital”, a precizat poliția. Potrivit unor martori intervievați de cotidianul SydSvenskan, unele persoane riverane i-ar fi transportat pe răniți la spital cu mașinile proprii. “Agresorii ar fi fugit cu un scuter. O anchetă a fost deschisă pentru tentativă de omor. Niciun suspect nu a fost reținu”’, arată un comunicat al poliției. Mai mulți martori la scenă — citați în presa suedeză — au evocat o cursă de urmărire între mașina în care se aflau cele patru victime și două scutere.

Mașina urmărită de indivizi pe scutere ar fi derapat de la traseu și și-a terminat cursa lovindu-se de un copac. Mai mulți indivizi, cu fețele acoperite, ar fi deschis atunci focul asupra vehiculului, trăgând vreo 20 de gloanțe, susține cotidianul Expressen. “Focurile au fost trase cu armă automată”, indică un martor. Una dintre persoanele atacate, rănită la cap, se află în stare critică.

Dacă Suedia cunoștea în general o criminalitate relativ slabă, cartierele defavorizate din Stockholm, Göteborg și Malmo cunosc de mai mulți ani o creștere a violenței, atribuită de autorități rivalităților între bande pentru controlul traficului de droguri și al prostituției.

La sfârșitul lunii august, un copil de opt ani fusese ucis de o grenadă aruncată într-un apartament din Göteborg, unde era domiciliat un individ condamnat într-un dosar pentru reglare de conturi în cadrul comunității somaleze.

Tag-uri:
raniti, atentat, suedia, malmo, arma, scuter

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ATENTAT în SUEDIA. Patru răniți cu focuri de armă de pe un scuter.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/atentat-suedia-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/atentat-suedia-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Roland Cătălin Pena | luni, 26 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 103 Vizualizari Patru oameni au fost împușcați într-o mașină,...

Preluat de la EVZ