loading…

Aproape 200 de oameni s-au strâns astăzi în fața Guvernului, disperați de faptul că nu își mai pot plăti creditele la bănci.

Toți au luat împrumuturi, cu ani în urmă, în franci elvețieni, iar ratele pe care le au de plătit aproape s-au triplat, după ce cursul monedei elvețiene a crescut.

Protestatarii spun că au ajuns la capătul puterilor după ce s-au păcălit să ia credite în franci elvețieni. Ei au protestat în fața Guvernului și au cerut o lege care să-i ajute să plătească ratele cărora susțin că nu le mai pot face față.

Oamenii dau vina pe bănci pentru această situație. Spun că atunci când s-au decis să facă împrumuturi, angajații băncilor i-au sfătuit să aleagă francii elvețieni.

Protestatarii au scandat în fața Guvernului, apoi au plecat în marș către Banca Națională a României, pe treptele căreia au depus flori.

Oamenii spun că deși în 2015 a existat un proiect de lege prin care creditele ar fi putut fi convertite în lei, el a fost retras după ce a fost criticat de BNR. Conform acestuia, francii elvețieni ar fi putut fi convertiți în lei, la cursul de la data acordării împrumutului, plus un procent de aproximativ 20%.

În lipsa unei legi unitare care să reglementeze această situație, mai multe instanțe din țară s-au pronunțat în favoarea debitorilor. Procesele pot dura, însă, ani.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/protest-in-fata-guvernului-oamenii-nu-isi-mai-pot-plati-creditele-la-banci-29172.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/protest-in-fata-guvernului-oamenii-nu-isi-mai-pot-plati-creditele-la-banci-29172-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv