loading…

Marc Marquez, pilotul echipei Repsol Honda și liderul clasamentul general, a câștigat, astăzi, Marele Premiu al Aragonului și s-a desprins la 52 de puncte de Valentino Rossi, care a terminat pe ultima treaptă a podiumului.

Jorge Lorenzo a plecat excelent și, după cel puțin un contact cu Marquez în primele viraje, părea să scape în frunte. O altă succesiune de depășiri l-a adus pe Maverick Vinales în vârf, cu Rossi pe locul patru. O greșeală a lui Marquez l-a scos provizoriu pe spaniol de la conducere și l-a trecut pe cinci, după Dovizioso, conform Mediafax.

Cu 18 tururi înainte de final a început urcarea lui Rossi. Italianul l-a depășit pe Jorge Lorenzo, apoi a trecut și de Vinales și a ajuns la conducere cursei. Pilotul italian a fost constant la vârf, însă cu 11 tururi înainte de final a fost ajuns din urmă și, mai apoi, prins de un Marquez foarte rapid. Superioritatea pilotului Repsol Honda a fost evidentă, iar Marc a reușit să se distanțeze constant până spre final, reușind să câștige fără emoții cursa și să își mărească avansul în fruntea clasamentului general.

Spectacolul până la final a fost ținut viu de duelul Rossi – Lorenzo, cu ultimul ajungându-l din urmă pe italian cu șase tururi înainte de final. Jorge a trecut destul de ușor după un tur de la momentul apropierii, însă Rossi a părut că are rezerve pentru a forța depășirea. Din păcate, momentul a fost ales prost și italianul a frânat prea târziu pentru a mai prinde virajul, a ieșit în decor și l-a scăpat definitiv pe Lorenzo, terminând pe ultima treaptă a podiumului.

Marc Marquez are 52 de puncte avans în clasamentul general cu patru etape înainte de un final de sezon ce i-ar putea aduce cel de-al treilea titlu mondial din carieră.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/motogp-marc-marquez-a-castigat-marele-premiu-al-aragonului-29161.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/motogp-marc-marquez-a-castigat-marele-premiu-al-aragonului-29161-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv