Autor:
Radu Andreea
| sâmbătă, 24 septembrie 2016 | 2 Comentarii
| 187 Vizualizari

Traian Băsescu

Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă, că şi-a retras plângerea penală pentru şantaj şi ameninţare depusă la Parchet împotriva lui Traian Băsescu. Cum a motivat această decizie primarul General al Capitalei.

Gabriela Firea a afirmat, la Q&A, de la Antena 3, că a renunțat la plângerea împotriva fostului președinte Traian Băsescu.

“Aveţi surse bune. (…) Confirm ceea ce aţi aflat pe surse de la Parchet, din surse judiciare. Este adevărat. Nu a fost decizie simplă, m-am sfătuit cu familia mea, cu domnul avocat Bolcaş …să ştiţi că şi cu mulţi bucureşteni. Eu fac teren, merg în cartiere şi i-am întrebat ce părere au despre acest dosar , despre această acţiune. Cei mai mulţi bucureşteni, dar şi oameni din alte judeţe, români care mi-au transmis emailuri, mesaje pe facebook, îmi spun că şi-ar fi dorit cu toţii, ca şi mine, un verdict ceva mai aproape de momentul de care s-a produs acea situaţie în care eu am considerat-o şantaj şi ameninţare. Au trecut doi ani de zile (…) s-au întâmplat foarte multe lucruri şi în viaţa mea, atât personală, cât şi profesională. (…) După doi ani de zile, practic, fiecare român şi-a făcut o impresie proprie în legătură cu acea situaţie.(…) În urma acestei analize am decis că nu putem să o luăm de la capăt “, a declarat Gabriela Firea.

“Şi atunci am luat decizia, am făcut o declaraţie în faţa unui notar public, am dat această declaraţie de retragere a plângerii din motivele explicate şi puţin mai devreme, iar domnul avocat Bolcaş (Lucian Bolcaş – n.r.) a mers cu acest document în faţa domnului procuror, care mă sunase, mă invitase la audiere, s-a întâlnit cu avocaţii domnului Băsescu şi s-a încheiat un proces verbal de constatare. Şi, practic, aşa închide dosarul”, a declarat primarul general al Capitalei.

Procurorul general Augustin Lazăr a infirmat pe 27 iulie soluţia dată de un procuror de la Parchetul General privind trimiterea în judecată a fostului preşedinte Traian Băsescu pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare în legătură cu declaraţiile făcute la adresa Gabrielei Firea, senator PSD la acea vreme.

El a infirmat soluţia de trimitere în judecată a lui Traian Băsescu, deoarece în rechizitoriu faptele sunt descrise la modul general, este luată în considerare doar percepţia Gabrielei Firea în acest caz, iar depăşirea limitelor libertăţii de exprimare nu implică în mod necesar intrarea în sfera răspunderii penale, se arată în ordonanţa semnată de Augustin Lazăr, prin care s-a dispus reluarea anchetei în acest caz.


Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, sâmbătă, la Antena 3, că şi-a retras plângerea penală împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru acuzaţiile de şantaj, pe motiv că au trecut doi ani de la depunere şi a reevaluat situaţia, şi susţine că între timp românii s-au lămurit singuri despre “situaţia” creată.

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/eveniment/firea-anunta-si-a-retras-plangerea-basescu-bucurestenii-romanii-isi-doreau-solutie-mai-rapida-1_57e6dd325ab6550cb8f4472f/index.html

Tag-uri:
traian basescu, gabriela firea, plangere retrasa, firea, firea a retras, primarul general al capitalei, fostul presedinte al romaniei, plângerea împotriva, parchet, augustin lazar, ancheta

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gabriela Firea a cedat în fața lui Traian Băsescu. Primarul Capitalei și-a retras plângerea penală împotriva fostului președinte .

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/basescu-si-firea-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/basescu-si-firea-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Radu Andreea | sâmbătă, 24 septembrie 2016 | 2 Comentarii | 187 Vizualizari Traian Băsescu Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă, că...

Preluat de la EVZ