loading…

Doi ofițeri de poliție au fost răniți, în urma unei explozii cu origine necunoscută care s-a produs sâmbătă seara în centrul capitalei ungare Budapesta, se afirmă într-un comunicat al poliției, citat de Reuters online.

“Poliția a detașat experți care să cerceteze zona, să intervieveze martorii și să strângă date”, se mai spune în comunicat, în care se mai precizează că ancheta în ceea ce privește cauzele exploziei este în curs de desfășurare.

Poliția ungară a mai declarat că deflagrația a avut loc în jurul orei locale 22:30 (ora României 23:30).

Un purtător de cuvânt al Guvernului de la Budapesta a refuzat să comenteze dacă explozia ar avea legătură cu un posibil atac deliberat.

Premierul Viktor Orban este un opozant acerb al imigrației în Europa și militează pentru respingerea cotelor obligatorii de imigranți propuse de UE pe baza premisei că imigrația duce la creșterea amenințării teroriste în Europa

În campania pentru respingerea cotelor de imigranți, Orban a făcut referire la atentatele de la Paris, Bruxelles și Nisa pentru a scoate în evidența ceea ce liderul ungar consideră a fi legătura între imigrație și terorism.

Originea deflagrației rămâne în continuare neconfirmată, însă, potrivit unor informații difuzate de postul public de televiziune M1, camerele de supraveghere au înregistrat cum o persoană a lăsat o pungă în zonă, cu puțin timp înainte de producerea exploziei, informează site-ul postului de televiziune France 24.

Attila Ladocsi, un expert în materiale explozive, a declarat pentru M1 că o bombă improvizată este cauza cea mai probabil a deflagrației, adăugând că este sigur că nu a fost vorba de explozie din cauza acumulării de gaze.

Martorii au postat imagini pe rețelele sociale în care se observă cuie împrăștiate pe jos în zona în care a avut loc incidentul.

Surse neidentificate din cadrul poliției au declarat pentru presa locală că fost deschisă o anchetă pentru tentativa de omor.

Poliția urmează să prezinte concluziile preliminare ale anchetei în cursul serii de duminică, a declarat Bence Tuzson, un purtător de cuvânt al Guvernului, citat de agenția de știri MTI.

Cei doi ofițeri de poliție au fost spitalizați cu răni grave, a declarat un reprezentant al poliției.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/doi-ofiteri-de-politie-raniti-dupa-o-explozie-cu-origine-necunoscuta-produsa-in-budapesta-29168.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/doi-ofiteri-de-politie-raniti-dupa-o-explozie-cu-origine-necunoscuta-produsa-in-budapesta-29168-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv