Autor:
Radu Pădure
| duminică, 25 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 24 Vizualizari

Truman Capote unul din cei mai mari scriitori ai secolului XX

Cenușa marelui scriitor Truman Capote ca și alte lucruri personale au fost vândute la o licitație în Los Angeles.

La peste 30 de ani de la moartea lui Truman Capote, fanii acestuia au putut intra în posesia unora dintre lucrurile sale personale, dar și a cenușii scriitorului american.

Intrată inițial în posesia Joannei Carson – cea mai bună prietenă a lui Capote – cenușa a fost vândută în cadrul unei licitații organizate de Casa Julien’s, care a avut loc sâmbătă la Los Angeles.

În momentul morții lui Truman Capote, în 1984, cenușa moștenită de Joanne Carson a fost evaluată la 6000 de dolari și era depozitată într-o cutie sculptată din lemn de cireș japonez.

Președintele – director general al casei de licitații, Darren Julien, a declarat la CNN:

„Am avut persoane din Rusia, Germania, China, Africa de Sud și de aici, din Statele Unite, interesate de cenușă. Am anticipat că s-ar putea vinde cu peste 10.000 de dolari, dar nu credeam că va ajunge chiar la 54.000.”

Truman Capote, unul dintre cei mai mari scriitori ai secolului XX, s-a născut în New Orleans, în 1924. Cele mai faimoase opere ale sale, „Mic dejun la Tiffany’s” (1958) și „Cu sânge rece” (1966), i-au consolidat locul printre cei mai mari scriitori americani ai secolului XX.

„Mic dejun la Tiffany’s” a fost transpus pe ecran, cu Audrey Hepburn făcând un rol memorabil.

Joanne Carson, moștenitoarea scriitorul, nota anul trecut, cu puțin înainte de a muri ea însăși, că „cenușa lui Capote i-a adus multă liniște”.

Truman Capote a murit în 1984, la vârsta de 60 de ani, în casa bunei sale prietene Joanne Carson, care îl găzduia.

Darren Julien a declarat că este pentru prima oară când cenușa unei persoane este vândută la licitație.

„Dacă nu ar fi fost vorba de Truman Capote, ar fi fost un gest lipsit de respect.”

Pe lângă cenușa scriitorului, la licitație au mai fost vândute și ale lucruri personale ale acestuia. Printre ele, cămăși și pantaloni, patine de gheață, diverse cărți și cămașa pe care o purta în ziua în care a murit.

Circa 50 de obiecte personale, aflate în posesia Joannei Carson, au fost vândute cu prețuri între 50 și 2000 de dolari, a anunțat casa de licitații.

Un set cu flacoanele de medicamente ale lui Capote a fost vândut cu 5000 de dolari.

Cumpărătorul cenușii scriitorului este un colecționar care a dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat Julien.

„A promis că Truman își va continua aventura.”

Tag-uri:
truman capote, cenusa, licitatie, mic dejun la tiffany’s, cu sange rece

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cenușa lui Truman Capote, vândută la LICITAȚIE cu 54.000 de dolari.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/truman-capote-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/truman-capote-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Radu Pădure | duminică, 25 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 24 Vizualizari Truman Capote unul din cei mai mari scriitori...

Preluat de la EVZ