Autor:
Iulia Iancu
| duminică, 25 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 1409 Vizualizari

Explozie Budapesta

O deflagraţie puternică a avut loc noaptea trecută în centrul Budapestei într-o zonă foarte frecventată de turişti. Presa locală menţioează că ar fi vorba de o acumulare de gaze, însă, nici până în acest moment autorităţile nu au un răspuns privind cauza exploziei.

UPDATE 20.00: La aproape 20 de ore după ce o explozie a afectat o clădire din centrul Budapestei şi a rănit doi poliţişti, ieri seară, într-o zonă centrală a capitalei Ungariei, autorităţile vin cu răspunsuri. Deflagraţia a fost provocată de o bombă artizanală şi i-ar fi vizat pe poliţiştii care au fost răniţi, informează Digi24.

Poliţia are şi un suspect. Este vorba de un tânăr de 20-25 de ani, căutat în aceste momente. Pe capul ui este pusă şi o recompensă de 32.000 de euro. De asemenea, autorităţile cred că ar fi fost vorba de o răzbunare a căror ţintă erau cei doi ofiţeri.


Terasele şi străzile din jur au fost evacuate. Potrivit Digi24, autorităţile nu cunosc cauza acestei explozii, însă, presa maghiară informează că ar putea fi vorba de o acumulare de gaze.Există și posibilitatea unor reglări de conturi mafiote în capitala Ungariei, mai ales că astfel de incidente s-au mai întâmplat în trecut la Budapesta.

Explozia a avut loc înainte de miezul nopţii, la parterul unei clădiri de pe un bulevard central, unde exista un spaţiu comercial gol. Potrivit unui comunicat oficial al Poliţiei Maghiare, doi oameni ai legii, care erau în trecere prin zonă au fost răniţi şi au fost duşi la spital.

„Am văzut doi oameni în uniformă, întinşi pe jos. Unul dintre ei a cerut ajutor prin staţie, iar poliţia a venit în două minute. Cealaltă persoană era o tânără în uniformă, care nu mişca şi sângera la nivelul capului”, le-a povestit un martor ziariştilor maghiari, potrivit index.h, citează Digi24.

Deşi nu vor să dea glas acestei ipoteze,în urma unor investigaţii amănunţite, autorităţile afirmă că ar putea fi vorba şi de un atac terorist. Ușa imobilului unde a avut loc explozia este deformată spre interior, ceea ce sugerează o deflagrație care ar fi avut loc afară, în timp ce în cazul unei explozii din interior, cauzate de o eventuală acumulare de gaze, ușa ar fi fost deformată, în mod normal, înspre exterior, informează corespondentul Digi24 la Budapesta, Balazs Barabas.

Tag-uri:
explozie, budapesta, deflagratie, politisti raniti, acumulare de gaze, zona turistica, cladire distrusa, explozie budapesta

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atentate teroriste din ce în ce mai aproape de România? Explozia din Budapesta a confirmat cel mai NEGRU COŞMAR al autorităţilor: toate statele europene sunt vulnerabile.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/explozie-budapesta-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/explozie-budapesta-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Iulia Iancu | duminică, 25 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 1409 Vizualizari Explozie Budapesta O deflagraţie puternică a avut loc...

Preluat de la EVZ