loading…

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, astăzi, că o intervenție în caz de cutremur nu trebuie realizată doar de autorități, fie ele Guvern, IGSU, etc, principala responsabilitate revenind omului de rând.

E clar că primul care va interveni va fi cel care îl va ajuta pe vecinul lui și nu este nicio rușine și nicio anomalie în acest sens. Primăria trebuie să fie pregătită, să aibă stocuri de alimente, de apă, trebuie să știe unde să ducă sinistrații care nu mai au locuințe, dacă are paturi pentru ei, saci de dormit, tot ce trebuie în asemenea situații pentru a le putea acorda îngrijire pentru o anumită perioadă.

Toate acestea sunt eforturi conjugate între autoritățile centrale, cele locale și populație mai ales. Dar cel mai important lucru este ca populația să fie pregătită, să știe cum să reacționeze. Eu cred că asta poate salva cele mai mult vieți“, a subliniat Arafat citat de agenția Agerpres.

Potrivit acestuia, din fericire, la cutremurul înregistrat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă nu au fost probleme, transmite sursa citată.

Pe același subiect: Cutremur de 5,3 grade pe Richter în România! Seismul s-a resimțit în toate marile orașe, inclusiv la Constanța – UPDATE

A fost un cutremur de 5,6 grade (5,3 grade, după ultimele revizuiri, n.red.), conform datelor pe care le-am primit. L-am simțit și în Brașov și a fost simțit în mai multe zone din țară, din fericire fără pagube, fără probleme deosebite.

Noi, în secunda în care a avut loc cutremurul, la nivelul MAI, al IGSU, am început imediat verificările, dacă au fost probleme și, bineînțeles, fiecare Inspectorat pentru Situații de Urgență a fost sunat și întrebat și urmărite apelurile de urgență și solicitările populației. Bineînțeles, nu au fost probleme, dar asta ne îndeamnă să rămânem pregătiți.

Cutremurele pot apărea oricând, poate peste 20 de ani, poate peste două minute, asta nu știm“, a afirmat responsabilul MAI.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/raed-arafat-interventia-la-cutremur-nu-este-numai-a-statului-ea-incepe-cu-omul-de-rand-29123.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/raed-arafat-interventia-la-cutremur-nu-este-numai-a-statului-ea-incepe-cu-omul-de-rand-29123-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv