Autor:
Dana Lascu
| sâmbătă, 24 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 15 Vizualizari

16-08/papa-465×390

Suveranul Pontif a făcut această afirmație în fața jurnaliștilor italieni, cărora le-a recomandat să depună eforturi suplimentare în căutarea adevărului, în special acum, în epoca în care știrile se difuzează la foc continuu.

Media care stereotipizează toată populația sau alimentează teama față de migranți acționează în mod distructiv, a subliniat Papa Francisc. Suveranul Pontif a făcut aceste comentarii în fața breslei jurnaliștilor din Italia, notează Reuters, preluat de Agerpres. El le-a recomandat jurnaliștilor din „Cizmă” să depună eforturi suplimentare în căutarea adevărului, mai ales acum când știrile se difuzează pe bandă rulantă, de multe ori fără a fi verificate.

Răspândirea de zvonuri este un exemplu de „terorism prin care o persoană poate fi ucisă prin cuvinte. (…) Acest lucru este valabil în special pentru jurnaliști, pentru că vocea lor poate ajunge la oricine și este o armă foarte puternică”, a spus suveranul Pontif.

Papa Francisc, care a luat deseori apărarea refugiaților și a migranților, a adăugat că jurnalismul nu ar trebui să fie folosit ca „armă de distrugere împotriva persoanelor sau chiar a popoarelor. (…) Nu ar trebui să alimenteze nici teama în fața unor evenimente precum migrația forțată de război și foamete”.

Îngrijorarea Suveranului Pontif este dată de faptul că, în Italia, sunt ziare importante care au vădită culoare politică și că, de multe ori, acestea sunt folosite pe post de scenă și de arme în luptele politice. Spre exemplu, o tactică uzuală în a discredita un personaj e aceea de la lansa zvonuri legate de viața sa privată.

Spre exemplu, în 2009, publicațiile deținute de familia lui Silvio Berlusconi au fost criticate de breasla jurnaliștilor pentru că au publicat articole ce puneau sub semnul întrebării credibilitatea unui magistrat care dăduse o pronunțare potrivnică unei societăți aflată în proprietatea familiei fostului premier, notează Agerpres. Respectivele materialele de presă făceau referire la modul în care magistratul se îmbrăca, inclusiv la culoarea ciorapilor pe care îi purta și la plimbările sale în parc.Tag-uri:
Papa Francisc, Suveranul Pontif, Suveranului Pontif, Silvio Berlusconi, presa, presă, terorism, jurnaliști, reporteri, redactori

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Papa Francisc: „Jurnalismul care răspândește teamă și bârfe este o formă de terorism”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/papa-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/papa-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dana Lascu | sâmbătă, 24 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 15 Vizualizari 16-08/papa-465x390 Suveranul Pontif a făcut această afirmație...

Preluat de la EVZ