Autor:
Ionuţ Mureşan
| sâmbătă, 24 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 25 Vizualizari

Fostul preşedinte al Tribunalul Olt, judecătoarea Carmen Marinescu, a fost condamnată, vineri după-amiază, de magistraţii Curţii de Apel Craiova la opt ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii, sentinţa nefiind definitivă.

În acelaşi dosar, soţul fostului preşedinte al Tribunalului Olt, Iulius-Severus Marinescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare, în timp ce avocatul Dumitru Cismaru a primit o condamnare de trei ani şi jumătate, transmite Mediafax.

Decizia Curţii de Apel Craiova nu este, însă, definitivă.

Carmen Marinescu a primit şi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita funcţia de magistrat, pe o perioadă de 4 ani

Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, la începutul anului 2015, fiind acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii. Ea este judecată, sub control judiciar, de Curtea de Apel Craiova. În faţa magistraţilor craioveni au fost trimişi, în acelaşi dosar, Iuliu-Severus Marinescu, soţul judecătoarei, alături de avocatul Dumitru Cismaru, dar şi Ilie Bucă, şi aceştia aflându-se sub control judiciar.

Carmen Marinescu şi soţul său s-au aflat şi în arest preventiv, timp de aproape două luni, faptele penale comise de fosta şefă a Tribunalului Olt ieşind la iveală după un denunţ al interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Judecătoarea ar fi primit 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în libertate a lui Bercea, dar şi pentru a pronunţa o soluţie favorabilă pe fond. Procurorii spun că la trei luni de la primirea sumei de bani, în luna decembrie 2011, judecătoarea şi soţul acesteia au cumpărat trei suprafeţe de teren – unul fiind cel din Slatina – şi o casă, două dintre achiziţii nefiind trecute în declaraţia de avere a magistratului.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la Carmen Marinescu a sumei de 30.000 euro, dar şi terenul în suprafaţă de 1.250 metri pătraţi, situat în comuna Corbu, judeţul Constanţa, pe care soţii Marinescu l-ar fi achiziţionat cu banii din mita de la Bercea.

Tag-uri:
judecatoare, presedinte, tribunal, olt, carmen, marinescu, bercea mondial, sandu anghel, mita

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OPT ANI de închisoare cu executare pentru judecătoarea care a luat MITĂ pentru eliberarea lui Bercea Mondial.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/judecatori-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/judecatori-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialProcese
Autor: Ionuţ Mureşan | sâmbătă, 24 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 25 Vizualizari Fostul preşedinte al Tribunalul Olt, judecătoarea Carmen...

Preluat de la EVZ