Autor:
Radu Andreea
| sâmbătă, 24 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 60 Vizualizari

Mark Zuckerberg caută extratereștri

Șeful Facebook Mark Zuckerberg, antreprenorul rus Yuri Milner și astrofizicianul Stephen Hawking sunt trei din cei mai bogați și inteligenți oameni de pe Terra. Ei au contribuit cu 100 de milioane de dolari la căutarea extratereștrilor.

Cei trei au dezvălui că vor asculta semnalele de la Proxima b, planeta telurică supranumită Terra 2.0, despre care se crede că deține condițiile prielnice pentru viață și se află la doar patru ani lumină de Pământ.

Mark Zuckerberg, antreprenorul rus Yuri Milner și astrofizicianul Stephen Hawking s-au angajat să susțină financiar cu 100 de milioane de dolari un proiect ambițios intitulat ”Breakthrough Listen”, care va utiliza cele mai puternice telescoape din lume pentru a capta mesaje de la extratereștri.

Luna trecută, astronomii au descoperit dovezi clare că cea mai apropiată stea, Proxima Centauri, este soarele unei planete foarte asemănătoare cu Pământul.

Proxima b este accesibilă de pe Pământ, potrivit oamenilor de știință. Deși patru ani lumină înseamnă o cale lungă, viitoarele generații de nave spațiale ar putea realiza călătoria către această planetă în câteva decenii.

La începutul lunii viitoare, echipa ”Breakthrough Listen” va căuta unde radio ce diferă de zgomotul natural de fundal, iar pentru aceasta va folosi observatorul Parkes din Australia, cel care a fost utilizat pentru a primi imagini filmate în direct cu aselenizarea misiunii Apollo 11, în 1969, potrivit Mail Online.

Tag-uri:
Mark Zuckerberg, Stephen Hawking, Yuri Milner, milioane, extratereştri, viata, planete, seful Facebook, proxima b, ‘Breakthrough Listen

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mark Zuckerberg nu VÂNEAZĂ pokemoni, ci EXTRATEREȘTRI. Cât a plătit șeful Facebook să găsească creaturile fascinante .

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/mark-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/mark-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Radu Andreea | sâmbătă, 24 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 60 Vizualizari Mark Zuckerberg caută extratereștri Șeful Facebook Mark Zuckerberg,...

Preluat de la EVZ