loading…

Incendiul care a mistuit mai bine de 600 de hectare din Rezervația Biosfera Delta Dunării a fost stins după mai bine de 15 ore. Focul a izbucnit între localitățile Istria și Vadu, în jurul prânzului.

Pompierii s-au luptat atât cu flăcările, cât și cu vântul care creștea pericolul de extindere. 11 pompieri de la detașamentul Midia au intervenit pentru a lichida incendiul. Și pompierii voluntari din Corbu au dat o mână de ajutor, astfel încât să evite răspândirea focului pe o suprafață mai mare. În această vară, o cherhana din zonă s-a făcut scrum, după ce un incendiu de vegetație scăpat de sub control, a ajuns la construcție.

‘Cauzele sunt în curs de  stabilire. După aproximativ 15 ore de la anunțarea incendiului, pompierii constănțeni au reușit lichidarea acestuia. S-a întins pe o suprafață de 250 de hectare’, a explicat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

Tot ce au reușit să salveze reprezentanții ISU a fost un depozit de stuf din apropiere. Incendiul a cuprins o zonă de vegetație uscată, stuf și mărăcini pe o distanță de aproximativ 7-8 km.

Focul a fost stins abia sâmbătă dimineață, în jurul orei 4.00. Din fericire, flăcările nu s-au răspândit până în zona locuită și nu a provocat pagube materiale.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/incendiul-din-biosfera-delta-dunarii-stins-dupa-15-ore-de-lupta-cu-focul-29133.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/incendiul-din-biosfera-delta-dunarii-stins-dupa-15-ore-de-lupta-cu-focul-29133-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv