Un tânăr din Kosovo, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de un tribunal din Statele Unite, după ce acesta a oferit informații rețelei teroriste Stat Islamic despre aproximativ 1350 de militari și oficiali americani, scrie BBC New online.

Ardit Ferizi din Kosovo, acuzat că ar fi oferit sprijin material inamicilor Statelor Unite, a pledat vinovat.

Hackerul a dezvăluit datele personale a aproximativ 1350 de militari și oficiali americani, oferind inclusiv adrese de email, parole, locații, numere de telefon.

Într-un comunicat dat publictății de Departamentul american de Justiție se afirmă că este primul caz de acest fel și reprezintă “legătura între amenințarea teroristă și cea cibernetică”.

În comunicat se mai afirmă că Ferizi a oferit aceste date rețelei Stat Islamic știind că organizația teroristă ar putea să folosească informațiile pentru a ataca persoanele ale căror date au fost dezvăluite.

Ferizi, cunoscut online drept Th3Dir3ctorY, a fost arestat în octombrie 2015 în Malaysia și extrădat în Statele Unite în luna ianuarie a acestui an.

Tânărul a primit sentința maximă pentru infracțiunea de care a fost găsit vinovat.

rootstireaActualitate/Esential
Un tânăr din Kosovo, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de un tribunal din Statele Unite, după ce acesta a oferit informații rețelei teroriste Stat Islamic despre aproximativ 1350 de militari și oficiali americani, scrie BBC New online. Ardit Ferizi din...

Preluat de la romania ntv