Autor:
Dana Lascu
| sâmbătă, 24 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 10 Vizualizari

Fostul vicepremier susține că mașina în care se afla s-ar fi oprit la locul tragediei, dar că a plecat de acolo pentru că așa l-au îndrumat colegii polițistului decedat.

Fostul vicepremier le mulţumeşte public senatorilor care au votat împotriva începerii urmăririi penale în cazul său. El își susține în continuare nevonovăția în cazul morții polițistului Bogdan Gigină, într-un mesaj publicat, sâmbătă, pe Facebook. OPrea subliniază și că se simte nedreptățit pentru că sunt ignorate „adevăruri pe care nici procurorii nu le-au dat pe surse și nici presa nu le-a dezvăluit”.

Îmi pare rău că acei colegi senatori care au votat în funcţie de ceea ce era în dosar şi nu în funcţie de alte interese sunt astăzi huliţi şi atacaţi. Le mulţumesc pentru corectitudine şi sunt convins că o mare parte dintre români au înţeles că votul pe care aceştia l-au dat a fost unul drept. Votul nu a fost unul politic, nu a fost nici împotriva justiţiei, nici în favoarea mea, ci pur şi simplu împotriva unei nedreptăţi. Justiţia nu se face în Parlament, dar cu siguranţă nu se face nici în stradă”, a scris Gabriel Oprea, sâmbătă, pe Facebook. Reacția vine după ce patru mii de oameni au protestat în fața Parlamentului, la București. Alte câteva mii au ieșit în stradă în orașe din toată țara.

Fostul ministru de Interne îşi susţine, din nou, nevinovăţia, spunând că nu ar fi dat ordin să fiu însoţit de echipaje ale poliţiei rutiere, implicit nici de motociclist, și se arată nemulțumit că procurorii nu au „scăpat” presei decât informații care-l dezavantajează!  Redăm paragraful scris de Gabriel Oprea:

„Vreau să subliniez câteva adevăruri cuprinse în dosar. Adevăruri pe care nici procurorii nu le-au dat pe surse și nici presa nu le-a dezvăluit, adevăruri de care actorii implicați în scandalul ultimelor zile nu doresc să se afle:
1. Nu am dat ordin să fiu însoțit de echipaje ale poliției rutiere, deci nici de motociclist. Procurorii spun că a existat o “decizie implicită” (?!), fără să indice în mod clar o faptă sau o probă în acest sens.
2. Niciodată nu am impus o viteză de deplasare, iar viteza medie cu care ne-am deplasat pe traseu în seara respectivă a fost de 59,41km/h (stabilită prin expertiză). Viteza legală în zonă era de 60 km/h.
3. În zona producerii accidentului traseul era liber, anterior trecând pe acolo coloana oficială a președintelui”.

Mai mult, fostul premier arată că de fapt motocicleta polițistului Bogdan Gigină ar fi fost defectă!

Mai mulți martori au declarat că nu toate motocicletele din dotarea MAI erau în stare bună de funcționare, având probleme la sistemul de direcție, ABS, plăcuțe de frână și cauciucuri uzate, blocarea roții etc. Motocicleta implicată în accident fusese reparată cu o săptămână în urmă, iar colegul lui Bogdan Gigină, care folosea aceeași motocicletă, nu reușise să o pornească pe tura lui”.

Senatorul e nemulțumit și de faptul că expertiza tehnică a mototciletei ar fi făcut-o colegii polițistului decedat.

După accident motocicleta a fost dusă la Brigada Poliției Rutiere (!) – și nu la o instituție neimplicată – unde a fost ulterior examinată de expert”, notează Oprea, pe pagina sa de Facebook.

Apoi, el arată că de fapt Bogdan Gigină ar fi fost cel care a decis să-și asume riscul de la conduce motorul pe o asemenea vreme.

Ofițerul care conducea echipajul de poliție i-a spus lui Bogdan, chiar de la plecare că, dacă apreciază că are probleme de deplasare din cauza condițiilor meteo, să nu se mai deplaseze în dispozitiv. Totodată, i-a spus că, dacă pe traseu apreciază că nu poate continua deplasarea, să se retragă din dispozitiv”, scrie Oprea.

El spune că, vezi-Doamne, nici n-ar fi avut nevoie să fie însoțit și că, pentru tragedie, se face vinovată RADET care nu a terminat lucrurile la timp și nici nu semnalizase gropile corespunzător.

Următoarea intersecție (cea de la Eroilor) era deja asigurată de un polițist care dirija traficul, astfel că nu exista niciun motiv de graba pentru însoțitori. Din documentația de aprobare a lucrărilor rezultă că acestea ar fi trebuit efectuate în maxim 48 ore, începând cu data de 16.10.2015, termen care putea fi prelungit cu încă maxim 48 ore. Adică, în total 96 ore. Lucrările au fost efectuate în perioada 16.10-21.10.2015, adică în 120 ore! Lucrarea nu a fost semnalizată corespunzător (au fost folosite indicatoare rutiere nereflectorizante, amplasate la distanțe mai mici decât prevede legea). În mod ciudat, indicatoarele folosite la fața locului nu au fost sechestrate, astfel că ulterior acestea nu au mai putut fi expertizate”.

Acum, senatorul, susține că mașina în care el se afla s-ar fi oprit la locul tragediei și că a plecat de acolo pentru că așa l-au îndrumat colegii polițistului decedat.

„Inițial, mașina în care mă aflam a oprit la locul accidentului. Dar pentru că polițistul din mașina de la Rutieră a indicat șoferului să continue deplasarea, nu am văzut ce s-a întâmplat. Abia ulterior am fost informat de gravitatea evenimentului. Când am aflat de la aghiotant că a fost accidentat motociclistul, l-am întrebat ce caută motociclistul în dispozitiv pe ploaie – aspect confirmat în declarațiile date la Parchet de către șoferul mașinii în care mă aflam”.

În finalul mesajului, Gabriel Oprea sare la gâtul jurnaliștilor care l-au atacat pentru lipsa de respect manifestată față de polițiștul Bogdan Gigină și familia acestuia, dar și față de reprezentanții Justiției, care încearcă să stabilească adevărul.

Acestea sunt doar câteva date pe care nu știu dacă presa le va relata sau nu. Cu siguranță nu vor fi luate în seamă de unii așa-ziși jurnaliști pe care nu-i preocupă adevărul, ci doar lansează minciuni peste minciuni, acționând și servind unor interese. E ușor să condamni pe cineva fără să știi despre ce este vorba sau cu intenția vădită de a manipula. Pentru că, până la urmă, cine mai are nevoie de adevăr atunci când minciuna servește atât de bine scopului…”, conchide Gabriel Oprea.

Senatorul Gabriel Oprea a anunţat vineri că va demisiona, ca urmare a presiunilor publice, după ce înainte de votul din Senat i-a rugat pe colegi să îl scape. Senatorul ex-UNPR Gabriel Oprea a fost „salvat” luni de urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină (tragedie petrecută la 20 octombrie 2015), prin votul majorităţii senatorilor PSD-ALDE-PRU şi foşti UNPR.

Tag-uri:
Bogdan Gigina, Gigină, Gabriel Oprea, accident polițist, vot Senat, Senat, senatori, vicepremier

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gabriel Oprea, reacție incredibilă pe Facebook: Anchetatorii trebuiau să dea presei, pe surse, „adevăruri”, iar presa – să le publice!.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/cum-l-am-cunoscut-pe-gabriel-oprea-si-mi-s-a-schimbat-viata-163-1441022315-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/cum-l-am-cunoscut-pe-gabriel-oprea-si-mi-s-a-schimbat-viata-163-1441022315-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialParlament
Autor: Dana Lascu | sâmbătă, 24 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 10 Vizualizari Fostul vicepremier susține că mașina în care...

Preluat de la EVZ