loading…

Un seism puternic cu o magnitudine de 6,3 grade s-a produs în această dimineață în largul coastelor insulei Mindanao din Filipine, la 114 kilometri de orașul Davao, a anunțat Institutul american de geofizică USGS, neexistând riscul producerii unui tsunami, relatează Reuters online.

Inițial estimat la o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter, ulterior revizuit la 6,3 grade, cutremurul a avut epicentrul la 114 kilometri est de orașul Davao și la o adâncime de 69 de kilometri sub fundul mării.

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 grade este considerat puternic și poate cauza pagube semnificative, însă potrivit lui Renato Solidum, șeful agenției de seismologie din Filipine, efectele acestui seism au fost reduse datorită locației și adâncimii la care s-a produs.

Autoritățile nu au anunțat daune sau victime în urma seismului, care însă s-a simțit puternic la Davao, cel mai mare oraș de pe insula Mindanao și al treilea cel mai populat din Filipine.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/cutremur-de-6-3-grade-pe-scara-richter-produs-in-largul-coastelor-statului-filipine-29117.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/cutremur-de-6-3-grade-pe-scara-richter-produs-in-largul-coastelor-statului-filipine-29117-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv