Cancelarul german Angela Merkel va participa la o reuniune a liderilor statelor din sud-estul Europei, care are loc astăzi, la Viena, discuțiile urmând să se axeze pe modalitățile de soluționare a problemelor ridicate de imigrația ilegală, notează AFP pe pagina electronică.

Pe lângă liderii statelor din sud-estul Europei, printre care și un reprezentant din partea României, la reuniune sunt așteptați și președintele Consiliului European, Donald Tusk, și comisarul european pentru Migrație și Afaceri interne, Dimitris Avramopoulos.

Printre liderii statelor din sud-estul Europei care vor participa se numără și premierul ungar Viktor Orban, un critic înverșunat al politicii promovate de Angela Merkel în ceea ce privește imigrația. Recent, acesta a propus deportarea imigranților ilegali din UE pe o insulă sau în nordul Africii, unde ar urma să aștepte până când cererile lor de azil sunt procesate.

rootstireaActualitate/Esential
Cancelarul german Angela Merkel va participa la o reuniune a liderilor statelor din sud-estul Europei, care are loc astăzi, la Viena, discuțiile urmând să se axeze pe modalitățile de soluționare a problemelor ridicate de imigrația ilegală, notează AFP pe pagina electronică. Pe lângă liderii statelor din sud-estul Europei, printre care...

Preluat de la romania ntv