loading…

Sindicatele din Administrația Națională a Penitenciarelor anunță proteste ale angajaților în toate penitenciarele din țară începând de săptămâna viitoare și cer ministrului Justiției o întâlnire înainte de mitingul programat pentru luni, între 11.00 – 15.00, în fața Penitenciarului Gherla.

Sindicatele din penitenciare declanșează mișcări de protest în toate penitenciarele din țară pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, angajarea unui număr suficient de personal, eliminarea inechităților salariale și demiterea Ministrului Justiției pentru incapacitate profesională. La Penitenciarul Gherla, Ministrul Justiției a promis că va discuta cu angajații care protestează în dată de 26.09.2016, fiind invitată la inaugurarea festivă a Centrului Terapeutic pentru Femei, împreună cu Ambasadorul Norvegiei în România, dna. Tove Bruvik Westberg. Cu speranța că a înțeles exact legislația pe care dorește să o discute cu personalul, anterior făcând confuzii serioase, solicităm Ministrului Justiției că întâlnirea să aibă loc înainte de mitingul de protest care este organizat în dată de 26.09.2016 în intervalul orar 11.00 – 15.00 în față Penitenciarului Gherla“, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Omnia.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că personalul din penitenciare lucrează în aceleași condiții ca și deținuții și spun că au de gând să dea Guvernul în judecată.

În prezent, se înregistrează la nivelul sistemului penitenciar un număr de 1.5 milioane ore suplimentare efectuate de către personal, foarte multe dintre acestea fiind imposibil de recuperat datorită deficitului de personal de 8.000 de angajați, estimat de către Administrația Națională a Penitenciarelor prin raportare la standardele de personal oficiale. Ministrul Justiției refuză aplicarea OUG 20/2016 în sensul eliminării inechităților salariale și pentru personalul din sistemul penitenciar, deși actul normativ include această categorie alături de ceilalți angajați din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Drept pentru care, sindicatele din penitenciare vor acționa în judecată Guvernul pentru recuperarea acestor sume de bani datorate“, se mai arată în documentul citat.

Protestele vor continua pe termen nelimitat până la soluționarea revendicărilor, mai transmit sindicaliștii.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/angajatii-din-penitenciare-vor-protesta-cerand-conditii-mai-bune-de-munca-29122.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/angajatii-din-penitenciare-vor-protesta-cerand-conditii-mai-bune-de-munca-29122-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv