Un costum făcut la comandă pentru John Lennon, format din două piese, creația lui Douglas Millings, va fi scos la o licitație în Cambridge, Massachusetts, transmisă în direct săptămâna viitoare de casa de licitații RR Auction, valoarea obiectului vestimentar fiind estimată la 65.000 de dolari.

Casa de licitații RR Auction cu sediul în Boston găzduiește un eveniment săptămâna viitoare în Cambridge, Massachusetts, care va cuprinde costumul din tweed gri format din două piese al regretatului cântăreț de la The Beatles, John Lennon, precum și alte obiecte care au aparținut membrilor trupei britanice, informează NME.

Făcut de croitorul The Beatles, Douglas Millings – care le-a fost prezentat trupei de managerul Brian Epstein în 1962 după ce Epstein a hotărât că trupa va fi și mai mult pe gustul publicului pop dacă muzicienii ar fi „plăcuți la vedere” – costumul în chestiune este doar una din creațiile vestimentare ale lui Douglas Millings pentru The Beatles, acesta creând multe dintre costumele de scenă ale muzicienilor între anii 1962 și 1966.

Buzunarul interior de la pieptul jachetei costumului conține emblema D.A. Millings & Sons cu numele “John” scris de mână pe etichetă, în timp ce pe pantaloni apare scris de mâna de două ori “John” în căptușeala lor interioară, sub fermoar. Costumul a fost donat ulterior de Lennon Muzeului figurilor de ceară Madame Tussauds, cu permisiunea ca muzeul să îl utilizeze într-o expoziție viitoare.

Costumul ar putea atinge suma de 65.000 de dolari (50.000 de lire) când va avea loc licitația – fiind deja acceptate oferte venite pe internet – pe 26 septembrie la ora 1 PM (EST, aproximativ ora 6 PM GMT) la Hotelul Royal Sonesta din Cambridge.

Informații suplimentare asupra costumului și a altor obiecte scoase la licitație, precum și despre procesul licitației, pot fi găsite pe site-ul web al casei de licitații RR Auction.

Licitația mai cuprinde și o felicitare semnată de membrii trupei The Beatles – care include o semnătură rară a toboșarului de rezervă Jimmie Nicol – dar și chitanțe de la Star Club, semnate de George Harrison, Ringo Starr și Pete Best.

Ringo Starr, John Lennon, Paul McCartney și George Harrison au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase și de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

rootstireaActualitate/Esential
Un costum făcut la comandă pentru John Lennon, format din două piese, creația lui Douglas Millings, va fi scos la o licitație în Cambridge, Massachusetts, transmisă în direct săptămâna viitoare de casa de licitații RR Auction, valoarea obiectului vestimentar fiind estimată la 65.000 de dolari. Casa de licitații RR Auction...

Preluat de la romania ntv