Poliția din Anglia a reținut, ieri după-amiază, 16 imigranți clandestini care se aflau la bordul unui camion condus de un român și care, potrivit unor informații, și-ar fi început călătoria din România, relatează The Telegraph.

Vehiculul a fost oprit pe autostradă joi după-amiază, cu puțin înainte de ora locală 15.00, în comitatul englez Bedfordshire. Persoanele au fost reținute după ce poliția a primit informații că mai mulți imigranți călătoresc la bordul unui camion pe autostrada M1.

“Am fost chemați în jur de ora 2.55 p.m. de către către poliția din Hertfordshire după ce aceasta a primit informații că mai mulți imigranți se află într-un camion care se îndreaptă spre Bedfordshire (…)”, potrivit poliției.

“Mai mulți ofițeri au reținut 16 persoane după ce camionul a fost oprit înainte de joncțiunea 11”, a mai comunicat poliția din Bedfordshire.

Potrivit unor informații, este posibil ca acest camion să-și fi început călătoria din România. Vehiculul se îndrepta spre nord dinspre comitatul englez Essex. “Șoferul este român, deci este posibil ca cei de la bord să fi venit din România”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru BBC.

Serviciile de ambulanță au oferit asistență celor aflați la bord iar acum toți se află în stare stabilă. Poliția din Bedfordshire a spus că unii dintre ei aveau probleme de respirație și au fost transportați la spital ca măsură de precauție înainte de a fi plasați în custodia poliției.

Un elicopter al poliției au fost trimis pentru a survola zona în căutarea altor imigranți clandestini.

rootstireaActualitate/Esential
Poliția din Anglia a reținut, ieri după-amiază, 16 imigranți clandestini care se aflau la bordul unui camion condus de un român și care, potrivit unor informații, și-ar fi început călătoria din România, relatează The Telegraph. Vehiculul a fost oprit pe autostradă joi după-amiază, cu puțin înainte de ora locală 15.00,...

Preluat de la romania ntv