loading…

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat lansarea proiectului de pregătire a cadrului juridic necesar implementării măsurilor de stimulare a asigurărilor de sănătate și a asigurărilor agricole.

Consiliul ASF a discutat, în ședința din 21 septembrie 2016, pachetele de soluții identificate de Grupul de lucru Asigurări de Sănătate și respectiv de Grupul de lucru Asigurări Agricole, scrie Mediafax.

Dintre măsurile pe termen scurt au fost deja elaborate clarificările tehnice privind aplicarea deductibilităților fiscale pentru polițele de asigurări private de sănătate. „Este în curs de realizare eliminarea neclarităților din prevederile legale care definesc asigurările suplimentare de sănătate”, precizează ASF, într-un comunicat.

De la 1 ianuarie 2016, plafonul de deductibilitate fiscală a fost ridicat de la 250 de euro pe an la 400 de euro pe an.

O altă măsură propusă pe termen mediu constă în extinderea asigurărilor private către unitățile sanitare publice. În acest scop, este necesară amendarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, dezvoltarea de produse de asigurare adecvate de către asigurătorii privați, dar și susținerea demersurilor unităților medicale publice pentru prestarea de servicii în regim privat.

De asemenea, „o soluție avută în vedere este impunerea de contribuții personale la serviciile și produsele medicale incluse în pachetele de bază care vor putea fi finanțate prin asigurări voluntare”, arată ASF.

Grupul de lucru Asigurări Agricole a propus implementarea unui sistem de management al riscurilor în agricultură bazat pe trei niveluri. Primul nivel constă în încurajarea gestionării adecvate a resurselor financiare de către fermieri, inclusiv prin acordarea de facilități fiscale pentru o sumă de bani economisită în anii agricoli buni pentru suportarea daunelor din anii nefavorabili

Al doilea nivel: „mutualizarea riscurilor climatice prin intermediul companiilor de asigurări și subvenționarea primelor de asigurare în vederea creșterii gradului de accesibilitate al fermierilor”.

Al treilea nivel: „crearea Fondului Național de Solidaritate în Agricultură, care ar urma să fie finanțat din fonduri europene, dar și prin contribuții colectate de asigurători de la fermieri, și care ar interveni la acoperirea daunelor excepționale, neacoperite de sistemul privat de asigurări”.

De asemenea, „Grupul de lucru Asigurări Agricole are pe agendă elaborarea cadrului de reglementare aferent fondurilor mutuale pentru agricultură, conform prevederilor Politicii Agricole Comune 2014-2020 aplicabile la nivel comunitar”, mai arată ASF.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/schimbari-importante-in-domeniul-asigurarilor-de-sanatate-si-a-celor-agricole-29090.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/schimbari-importante-in-domeniul-asigurarilor-de-sanatate-si-a-celor-agricole-29090-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv