loading…

O grădiniță a fost închisă după ce mai mulți copii s-au îmbolnăvit de hepatită, 15 copii fiind internați în spital, în timp ce focare au fost confirmate și în alte două unități școlare, transmite agenția Mediafax.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, 15 elevi au fost diagnosticați cu hepatită virală, fiind internați în spital.

Focarul de hepatită virală a fost confirmat la școala din Bogdănești, dar și la grădinița și școala din Orgoiești. De altfel, grădinița a fost închisă, iar unitatea școlară nu are autorizație sanitară de funcționare. În zonă au fost trimise doze de vaccin, în prezent este efectuată o campanie de vaccinare a preșcolarilor, a elevilor din clasa zero, clasa I și clasa a VIII-a”, a declarat, azi, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

În școala din Bogdănești au fost începute imediat lucrările de igienizare și dezinfecție.

Focarul a izbucnit după începerea anului școlar, când cîțiva elevi s-au simțit rău. Apoi, rând pe rând, mai mulți elevi s-au îmbolnăvit. Au fost demarate totodată lucrări de dezinfecție și igienizare în sălile de clasă. Spunem noi că situația în acest moment este sub control, am început și o campanie de conștientizare a părinților, pentru a-i învăța pe copii și a-i determina să-și spele mâinile înainte de a mânca, pentru că, trebuie să recunoaștem, în mediul rural se cam negliează acest aspect”, a declarat, vineri, pentru Mediafax, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Gabriela Plăcintă.

În județul Vaslui, aproximativ 300 de unități școlare nu au autorizație sanitară de funcționare, pentru că nu îndeplinesc condițiile igienico-sanitare conform legislației în vigoare. Grupurile sanitare insalubre și lipsa apei curente sunt principalele motive pentru care școlile nu primesc autorizație.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/romania-focar-de-hepatita-in-gradinita-15-copii-s-au-imbolnavit-29080.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/romania-focar-de-hepatita-in-gradinita-15-copii-s-au-imbolnavit-29080-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv