Autor:
Roland Cătălin Pena
| vineri, 23 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 485 Vizualizari

Nicolae, pe vremea când era principe, în balconul Palatului Elisabeta, alături de Regele Mihai, Principesa Margareta și Principele Radu

Nepotul Regelui Mihai a anunțat că femeia care susține că i-a născut o fetiță refuză stabilirea paternității

Fostul Principe Nicolae a anunțat, ieri, printrun comunicat postat pe Facebook, că a invitat- o pe cea care susține că e mama fiicei sale, Nicoleta Cîrjan, să facă un test de paternitate la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”. Nicolae a precizat că aceasta nu a dat curs solicitărilor repetate de a face testul ADN fetiței şi nici nu a declanşat un proces civil de stabilire a paternității. Nepotul Regelui Mihai spune că dacă rezultatele unui astfel de test ar demonstra că el este tatăl, şi-ar „asuma toate obligațiile ce rezultă din această situație”.

Comunicatul Prințului

„Pe parcursul anului 2016, doamna Nicoleta Cîrjan m-a anunțat prin corespondența scrisă că sunt tatăl copilului dumneaei. În scopul probării declarațiilor, am invitat-o împreună cu fiica sa, pentru testul de paternitate (testare ADN) la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti, singura instituție abilitată să efectueze în mod ştiințific un astfel de test. Doamna Nicoleta Cîrjan nu a dat curs acestei solicitări şi nici celor ulterioare. Mai mult decât atât, până la data prezentului comunicat, nu a fost declanşat niciun proces civil de stabilire a paternității la instanța competentă”, a precizat Nicolae.

„Contrar acestor refuzuri, afirmațiile pe tema paternității au continuat, motiv pentru care în data de 3 septembrie 2016, prin intermediul avocatului meu i-am adresat doamnei Cîrjan o ultimă solicitare pentru a veni să realizăm testarea ADN. Răspunsul a fost un alt refuz ferm. Dacă în urma unui test ADN rezultă că sunt tatăl copilului doamnei Cîrjan, prin declarație notarială de recunoaştere a paternității, îmi voi asuma toate obligațiile legale ce rezultă din această situație”, a adăugat el.

Decăderea lui Nicolae

Regele Mihai a semnat pe 1 august 2015 un document prin care i-a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” şi calificativul de „Alteță Regală”, excluzându- l din Linia de Succesiune la Coroana României. Prințul Nicolae era al treilea moştenitor al tronului, după Principesa Margareta şi mama sa Principesa Elena

Cum a fost „lucrat” Principele

După excluderea lui Nicolae din Linia de Succesiune la Tron, au început să circule diverse povești despre adevăratul motiv, printre care şi zvonul că ar fi homosexual.

Site-ul Flux 24 a fost însă cel mai aproape de adevăr, scriind în toamna anului trecut: „Scandalul care a provocat furia Casei Regale, adică a Principelui Radu și a Principesei Margareta, se referă la o presupusă relație pe care Nicolae a avut-o cu una din colaboratoarele sale din România, Nicoleta Cîrjan. Nicoleta Cîrjan este însărcinată și se pare că tatăl copilului ar fi nepotul Regelui Mihai, Nicolae”.

Cei de la Flux 24 au contact- o pe Nicoleta Cîrjan pentru a infirma sau confirma informațiile avute. Ea nu a infirmat şi nici nu a confirmat. Nicoleta a lucrat alături de Nicolae în câteva proiecte, printre care turul cu bicicleta al României, inițiat de fostul Principe.

„Scandalul a izbucnit atunci când Principesa Margareta și Principele Radu au aflat de relația lui Nicolae cu Nicoleta și de sarcina acesteia. La aceea vreme, Nicoleta susținea că fătul ar fi băiat. Tensiunile dintre Nicolae și mătușa și unchiul său erau din ce în ce mai mari. În joc nu era numai conducerea Casei Regale, ci mai ales moștenirea Familiei, una estimată de presă și analiștii financiari la cel puțin câteva zeci de milioane de euro. Margareta și Radu au fost speriați de perspectiva ca sarcina Nicoletei să dea naștere unui băiat, care ar fi schimbat jocurile de putere din Casa Regală și, mai ales, ar fi pus sub semnul întrebării planul celor doi să conducă Casa în continuare în timp ce Regele este bolnav și exilat în continuare în Elveția, la Aubonne, undeva lângă Lausanne”, mai scria Flux 24.

Mărturia Nicoletei Cîrjan după naşterea fetiței Iris Anna

Nicoleta Cîrjan a născut fetița, pe care a botezat- o Iris Anna, pe 9 februarie. „Nu vorbesc despre tatăl copilului și las pe fiecare să creadă ce vrea, fiindcă el, de fapt, nu există. Nici măcar nu mă mai tem că nu o să împărțim bucuriile și responsabilitățile creșterii unui copil sau că o va traumatiza pe fiica mea cu lipsa lui de interes. Știți deja, mulți dintre voi, povestea mea cu copilul apărut pe neașteptate, refuzul tatălui de a se implica și decizia mea de a-mi asuma singură sarcina și creșterea copilului. Am luat decizia cu greu, dar cu inima deschisă, fără nici o așteptare de la tată sau familia acestuia”, scria, la scurt timp după naştere, Nicoleta Cîrjan, pe blogul ei.Ce i-a spus Nicolae lui Ion Cristoiu

Ion Cristoiu l-a întrebat pe Nicolae, într- un interviu pe care l-a realizat în luna martie pentru Evenimentul zilei, despre cauza excluderii, însă Prințul nu a vrut să comenteze aspecte din viața sa privată.

– Ion Cristoiu: S-a scris că principala cauză a excluderii a fost o relație a dvs cu o tânără din România. E adevărat? Având în vedere că s-a scris mult pe tema asta, ați putea să ne lămuriți despre ce-i vorba, firește, fără a intra în amănunte de viață intimă?

– Prințul Nicolae: S-au scris foarte multe în presă despre mine, dar asta nu înseamnă că sunt şi adevărate. Consider că tot ceea ce am făcut în aceşti ani este o carte de vizită suficient de bună pentru ca oamenii săşi fi format o părere realistă despre mine. Nu mi-a plăcut niciodată să-mi expun viața personală, întrucât nu consider că aceste aspecte sunt importante pentru activitatea mea de atunci ca principe sau pentru activitatea mea de acum încolo. Vă rog să-mi permiteți să nu comentez aspecte ce țin de viața mea privată.

A fost Principe doar cinci ani

Nicolae s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva, ca fiu al principesei Elena şi al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizației Națiunilor Unite. La împlinirea vârstei de 25 de ani, Regele Mihai i-a conferit titlul de Principe al României şi calificativul de Alteță Regală, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta. Potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Principele Nicolae era al treilea în Linia de Succesiune la Coroana României. În 2012, la chemarea bunicului său, s-a mutat în România şi a preluat o parte dintre atribuțiile de reprezentare ale Majestății Sale. Pe 1 aprilie 2015, recunoştea că s-a mutat de la Palatul Elisabeta într-un apartament din Bucureştii Noi. Unul dintre motive, spunea el amuzat, era acela că îi era imposibil să comande pizza la palat, pentru că toți comercianții credeau că face glume proaste şi îi închideau telefonul. Nicolae a ajuns prima dată în România în 1992, când Regele a revenit în țară dupa 45 de ani de exil, cu prilejul sărbătorilor de Paşti, fiind aclamat de peste un milion de bucureşteni în centrul Capitalei.

Margareta şi Radu sărbătoresc 20 de ani de la cununie

Miercuri, cu o zi înainte ca Nicolae să posteze comunicatul privind paternitatea, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au sărbătorit 20 de ani de la nuntă. Pe 21 septembrie 1996, ei se căsătoreau religios, în Catedrala Ortodoxă din Lausanne. Slujba a fost oficiată de Înalt Preasfinția Sa Mitropolitul Damaskinos al Elveției, secondat de părintele Alexandru Iossifidis, parohul catedralei, și de părintele Adrian Diaconu, titularul parohiei românești din Lausanne. Serviciul divin a fost rostit în limbile română, latină, greacă și engleză.Ceremonia a avut loc departe de țară, fiindcă Majestății Sale Regelui nu îi era permisă intrarea în România în acea vreme. După tradiția ortodoxă regală, nașii de cununie au fost Regele Mihai și Regele Constantin al II-lea al elenilor.

Cei doi se căsătoriseră civil pe 24 iulie 1996, la primăria oraşului Versoix, din Elveția.

Margareta și Radu iau parte astăzi, la Cluj, la concertul de gală oferit în onoarea Lor de Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Mâine, ei vor fi prezenți la Catedrala Încoronării de la Alba Iulia, unde vor avea o slujbă de binecuvântare oficiată de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Irineu. Alături de Altețele Lor Regale vor sta, întocmai ca în urmă cu 20 de ani, familia, prietenii și colegii din studenție.

Tag-uri:
printul nicolae, adn, tata, regele mihai, facebook, institutul de medicina legala, Nicoleta Cîrjan, Flux 24, Elveția, Ion Cristoiu, Roland Cătălin Pena

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prințul Nicolae vrea ca testul ADN să stabilească dacă este tată sau nu .

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/04-05-principele-radu-casa-regala-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/04-05-principele-radu-casa-regala-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Roland Cătălin Pena | vineri, 23 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 485 Vizualizari Nicolae, pe vremea când era principe, în...

Preluat de la EVZ