Autor:
Feri Predescu
| vineri, 23 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 39 Vizualizari

Fiecare din părinții celor cinci copii care au acuzat șase educatoare din grădinița Micul Regat de rele tratamente, a fost amendat de judecătorul de caz cu 500 de lei pentru că au refuzat să-și aducă micuții la audieri. Magistratul i-a anunțat pe părinți că “dosarul nu se va soluționa până nu veniți cu minorii” și a decis emiterea altor mandate de aducere avertizând că, în sens contrar, amenda va fi de câte 1000 de lei. Pe toată durata ședinței de judecată, magistratul a vorbit uitându-se țintă în tavan, evitând privirea avocaților și a părților civile.

La termenul următor din 14 octombrie, judecătorul Alexandru Bogdan Arhip vrea ca părinții să vină însoțiți de copii. În timp ce inculpatele stăteau în sala de ședință, cei cinci părinți ai copiilor “maltratați” de ele au fost obligați de judecător să vină și să rămână în fața lui.  “Să vă prezentați cu minorii. Dosarul nu se va soluționa până nu veniți cu minorii. Dacă nu vin data viitoare, părțile civile vor fi amendate cu 1000 de lei”, a ridicat el vocea, uitându-se în continuare spre un punct fix pe deasupra tuturor. Și termenul viitor ,de 14 octombrie, l-a scris fără să se uite în registru, spre stupefacția publicului din sala de judecată. 

Un avocat a menționat că un copil nu se poate prezenta la termenul următor spunând că are o boală contagioasă. Una dintre mame a confirmat că este vorba de rujeolă. Reacția judecătorului a surprins din nou “Unde este medicul? Să fie citat în instanță la termenul următor”,  a decretat, el, cu ochii în tavan. Alexandru Niță, apărătorul unei educatoare a cerut și el ca medicul să vină cu “dovada”, registrul de consultații care să ateste că micuțul este bolnav pentru că  “mi se opare puțin suspect să te îmbolnăvești, așa, exact atunci când este nevoie după ce ai avut o opoziție totală la prezența în fața instanței, să se facă verificări”.

Nici la reacția avocatului Marius Mocanu care a spus, indignat, că președintele completului exagerează, dă dovadă de exces de zel, cerând aducerea medicului la audieri, nu l-a convins pe judecătorul Alexandru Bogdan Arhip  să-și plece ochii spre apărători. A ignorant și solicitarea ca micuții să fie audiați în Cameră de consiliu, în prezența unui psiholog și a părinților, “un cadru sigur în care minorii să nu sufere alte traume”. Drept urmare, avocații părinților au cerut recuzarea judecătorului. 

Imperturbabil, și cu ochii tot în tavan, Alexandru Bogdan Arhip a spus că cererea lor va fi analizată luni. “Termenul următor râmâne 14 octombrie” și a închis ședința. “Are o atitudine din ce în ce mai dușmănoasă la adresa noastră, efectiv. Cred că este un joc al ambițiilor pe care judecătorul îl face cu noi. Iar faptul că se uită în tavan, comentați dumneavoastră”, a concluzionat și avocatul Ștefan Roman. Pe o bancă în sala de judecată cineva a lăsat scris cu pixul “Justiția e Oarbă. Și Arhip e Orb = Arhip e Justiția”. Un psiholog de la Direcția de Protecție a Copilului Constanța, aflat în sală, nu și-a putut dezlipi ochii de la judecător. A plecat nedumerit.

Tag-uri:

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PĂRINȚII copiilor “maltratați” la GRĂDINIȚA GROAZEI din Constanța, AMENDAȚI de judecătorul care vrea audierea micuților în instanță. S-a emis alt mandat de aducere deși unul dintre copii are RUJEOLĂ / Galerie Foto.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/agresiune-copii-gradinita-micul-regat-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/agresiune-copii-gradinita-micul-regat-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialProcese
Autor: Feri Predescu | vineri, 23 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 39 Vizualizari Fiecare din părinții celor cinci copii...

Preluat de la EVZ