O nouă manifestație față de decizia senatorilor în cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea este anunțată vineri seară, începând cu ora 18.00, în Piața Universității, potrivit organizatorilor protestului de joi seară.

Pe pagina “Ziua 2-Protest «Oprea, ești cercetat, trebuie să fii judecat!“, este anunțat un nou protest față de decizia senatorilor de a nu aproba începerea urmăririi penale pentru fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de procurorii DNA de ucidere din culpă în dosarul polițistului mort Bogdan Gigină.

VEZI ȘI: Proteste în toată țara față de decizia Senatului în cazul Gabriel Oprea – GALERIE FOTO/VIDEO

La ora transmiterii știrii, peste 500 de persoane își anunțaseră intenția de a participa la acest protest. Manifestația este programată să înceapă la ora 18.00 în Piața Universității.

Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea. Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut reținerea, arestarea sau altă măsură preventivă. S-a cerut accesul liber al Justiției pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept și ale democrației dacă este sau nu vinovat. Dar PSD și acoliții din ALDE și PRU au pus statul de drept între paranteze din nou, l-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poți să furi, poți să ucizi, poți să faci orice dacă ești parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioară a Parlamentului, instituția fundamentală a democrației“, se arată în mesajul postat de organizatori pe pagina de socializare.

Manifestații sunt anunțate și în Timișoara, Brașov, Constanța, Cluj, Craiova, Iași, Galați și Brăila.

Joi seară, aproape 3.000 de oameni au protestat în fața Senatului vizavi de decizia parlamentarilor în cazul Gabriel Oprea. Protestatarii au blocat, pentru aproximativ o oră, și Calea 13 Septembrie din Capitală.

rootstireaActualitate/Esential
O nouă manifestație față de decizia senatorilor în cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea este anunțată vineri seară, începând cu ora 18.00, în Piața Universității, potrivit organizatorilor protestului de joi seară. Pe pagina 'Ziua 2-Protest «Oprea, ești cercetat, trebuie să fii judecat!', este anunțat un nou protest față de...

Preluat de la romania ntv