loading…

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanții sistemului judiciar, că majorarea salariilor cu 18% solicitată pentru salariați din justiție nu este considerată oportună din punct de vedere bugetar.

“În privința ridicării tuturor salariilor cu 18% pentru cei 99% dintre oamenii justiției care nu au acest lucru – datorită impactului bugetar pe care această măsură îl are, nu este considerată oportună bugetar și pe responsabilitate fiscală bugetară pentru Guvern”, a precizat Pîslaru, citat de Agerpres.

El a adăugat că a cerut “înțelegere” celor din justiție pe acest subiect.

“Acest Guvern nu are cum să pună la îndeplinire un astfel de lucru și, evident, le-am cerut înțelegere colegilor din justiție pe acest lucru. (…) Le-am cerut înțelegere, înțelepciune pentru a nu continua acest conflict. (…) Nu am avut 30 de lei, 50 de lei să dăm pentru anumite categorii care au salariile sub 1.400 de lei și nu putem, în acest moment, să găsim resursele pentru a face niște corecții care sunt mult mai însemnate, pe care le-ar presupune acest 18% pentru 99% din sistemul judiciar”, a adăugat ministrul.

Potrivit acestuia, anumite inechități privind salarizarea au fost rezolvate sau se încearcă rezolvarea lor.

“Nu este vorba despre o negociere. Ordonanța 20 nu a fost o ordonanță de creșteri salariale, a avut cu totul alt scop. Nu era vorba niciun moment de a crește salarizarea într-un sector sau altul. Grilele pe care le-am dat pentru sănătate și educație erau grile care să așeze cumva salarizările în acele domenii. Nu au avut ca scop în sine creșterea salarizării, deci nu se pune problema unei negocieri de procente cu sistemul de justiție în acest moment”, a adăugat Pîslaru.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/ministrul-muncii-raspuns-la-cererile-magistratilor-majorarile-salariale-cu-18-nu-sunt-oportune-29086.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/ministrul-muncii-raspuns-la-cererile-magistratilor-majorarile-salariale-cu-18-nu-sunt-oportune-29086-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv