loading…

Actorul Leonardo DiCaprio, care este și un susținător al cauzelor ecologiste și al conservării mediului, a publicat, vineri, pe contul său de Instagram un mesaj de susținere față de protejarea mediului din România, exprimând că Guvernul ar trebui să protejeze pădurile seculare din țară.

Mesajul lui Leonardo DiCaprio (leonardodicaprio) publicat pe contul său de Instagram este: “Voluntarii Greenpeace colectează gunoiul găsit în pădurile românești, de la stația de salvare a pădurile din apropierea Lacului Vidraru, bazinul hidrografic Argeș – o arie amenințată de exploatarea forestieră ilegală și de defrișări. Luna trecută, voluntarii Greenpeace din 11 țări europene (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croația, Finlanda, Slovacia, Slovenia și Elveția) au început o mapare a uneia dintre ultimele păduri seculare din Europa, cu scopul de a sublinia necesitatea ca Guvernul român să o protejeze legislativ”.

Totodată, actorul american a lăudat activitatea voluntarilor Greenpeace care desfășoară activități de ecologizare a mediului în zone Lacului Vidraru.

În 1998, Leonardo DiCaprio a înființat fundația Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) cu misiunea de a proteja ultimele areale sălbatice din lume. Leonardo DiCaprio Foundation implementează soluții care ajută la restaurarea echilibrului ecosistemelor amenințate, asigurând bunăstarea și sănătatea locuitorilor planetei. Fundația Leonardo DiCaprio contribuie cu soluții la cele mai presante chestiuni ce țin de mediu.

Fundația actorului atrage atenția (prin finanțări, campanii publice și inițiative mass-media) asupra a patru zone de interes: protecția biodiversității, conservarea oceanelor, a zonelor sălbatice și asupra schimbările climatice.

Mai multe tipuri de evenimente de strângere de fonduri au permis LDF să intensifice strategia de finanțări a fundației, acordând astfel un sprijin pentru proiecte de conservare inovatoare și de impact din întreaga lume.

De asemenea, site-ul actorului și conturile sale de pe rețelele de socializare se dedică atragerii atenției publicului și incearcă să le inspire oamenilor nevoia de a acționa în privința problemelor majore de mediu. Crescând de la 500.000 de abonați în 2007 la peste 25 de milioane în 2015, fanii lui DiCaprio s-au angajat într-o serie de probleme privind protecția unor specii de animale, cum ar fi rechinii din California, tigrii din Asia, elefanții din Africa.

Leonardo DiCaprio a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea din lungmetrajul “The Revenant”, la cea de-a 88-a gală de decernare a acestor distincții.

În discursul său de acceptare a premiului la Gala Premiilor Oscar din acest an, DiCaprio a folosit momentul pentru a atrage atenția asupra “politicii lăcomiei” și pentru a încuraja liderii mondiali să ia atitudine față de schimbările climatice.

“Schimbările climatice sunt reale, procesul se petrece acum, este cea mai urgentă amenințare cu care se confruntă specia noastră și trebuie să lucrăm împreună și să nu mai amânăm”, a mai spus actorul la Gala Oscar când a primit premiul pentru cel mai bun actor.

De-a lungul anilor, DiCaprio a donat cel puțin 30 de milioane de dolari fonduri pentru a sprijini negocierile Națiunilor Unite asupra problemelor climatice, pentru a proteja recifele de corali, tigrii și a-i face pe oameni să conștientizeze la nivel mondial pericolele schimbărilor climatice.

De asemenea, Fundația lui DiCaprio a donat 3 milioane de dolari în 2014 pentru a stopa pescuitul excesiv, 3 milioane de dolari pentru protejarea tigrilor din Nepal.

“Sunt procupat de problemele de mediu,” a declarat DiCaprio pentru Rolling Stone în ianuarie: “Nu există nici măcar câteva ore pe zi în care să nu mă gândesc la această problemă. Este o chestiune pe termen lung. Nu e vorba de ‘extratereștri care ne invadează planeta săptămâna viitoare și trebuie să ne mobilizăm să ne apărăm țara,’ ci este acest lucru inevitabil și atât de înspăimântător.”

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentați actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil-minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără “What’s Eating Gilbert Grape” (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, și “Jurnalul unui baschetbalist” (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în “Romeo și Julieta”, în 1996, și, mai ales, în blockbusterul “Titanic”, în 1997.

Actorul a mai jucat în “Bandele din New York” (2002), “Cârtița” (2006) și “Shutter Island” (2010), regizate de Marin Scorsese, dar și în filmul lui Christopher Nolan – “Începutul/ Inception”, lansat în cinematografe în 2010. Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul “Marele Gatsby”, o ecranizare de excepție a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, și în “Lupul de pe Wall Street”, în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar într-o categorie de interpretare.

sursa: Mediafax.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/leonardo-dicaprio-atrage-atentia-guvernului-romaniei-in-privinta-defrisarilor-ilegale-din-tara-29101.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/leonardo-dicaprio-atrage-atentia-guvernului-romaniei-in-privinta-defrisarilor-ilegale-din-tara-29101-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv