Autor:
Carmen Vintilă
| vineri, 23 septembrie 2016 | 8 Comentarii
| 982 Vizualizari

Gabriel Oprea

La trei ore după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze, Gabriel Oprea a anunțat pe Facebook că a luat decizia să părăsească Senatul. După ce Senatul va lua act de demisie, procurorii DNA trebuie să ceară aviz pentru începerea urmăririi penale de la președintele Klaus Iohannis, Oprea având calitatea de fost ministru de Interne.


CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis, mesaj TRANŞANT pentru Gabriel Oprea: “Trebuie să DEMISIONEZE”. Preşedintele României ÎI CRITICĂ DUR pe senatorii care au votat împotriva URMĂRIRII PENALE a fostului vicepremier

Președintele Klaus Iohannis i-a criticat din nou astăzi pe parlamentari pentru voturile împotriva Justiției. El a spus că nu știe dacă poate fi reluat votul în Parlament în cazul Oprea, dar ar fi bine ca fostul ministru de Interne să demisioneze pentru a detensiona situația. Iohannis s-a declarat revoltat de faptul că sunt parlamentari care au discursuri anti-justiție. CITIŢI DETALII AICI.


“Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare”, a scris Gabriel Oprea pe Facebook. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus că demisia lui Gabriel Oprea din Parlament este “un gest bine-venit”.  “Salut gestul domniei sale. Cred că, în contextul actual, gestul domniei sale este foarte bine-venit”, a spus Tăriceanu. 

Președintele Senatului a explicat că a existat o solicitare privind reluarea votului senatorilor pe cererea DNA care a fost înregistrată la cabinetul lui dar, o dată cu demisia lui Oprea, aceasta ar rămâne fără obiect. 

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că nu știe dacă poate fi reluat votul în Parlament în cazul Oprea, dar ar fi bine ca fostul ministru de Interne să demisioneze pentru a detensiona situația. Iohannis s-a declarat revoltat de faptul că sunt parlamentari care au discursuri anti-justiție.

“După părerea mea, în Parlament nu trebuie să se voteze vinovăţia sau nevinovăţia unei persoane sau a unui parlamentar şi a unui fost ministru şi actual ministru, se stabileşte numai în instanţa de judecată. Situaţia la care s-a ajuns acum, în speţa senatorului Oprea este o situaţie care nu poate fi uşor detensionată şi nu poate fi uşor rezolvată. Nu sunt convins că există posibilitatea procedurală să se reia votul în Senat, dar există posibilitatea pentru persoana implicată să demisioneze, dacă vrea să detensioneze situaţia”, a spus Iohannis, care s-a declarat îngrijorat să vadă câtă lume a ieşit aseară să protesteze în cazul Oprea. 

Fostul ministru de Interne depusese dimineață la Senat o cerere oficială de reluare a votului din plen cu privire la solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru uciderea din culpă a poliţistului Bogdan Gigină. Luni, senatorii au votat împotriva cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru de Interne. Ieri, PNL a cerut reluarea votului, PSD s-a declarat de acord, iar Oprea a anunțat și el că le cere colegilor să lase Justiția să se pronunțe în cazul său. Au urmat o serie de discuții dacă procedural votul ar fi putut fi reluat.

Tag-uri:
Oprea, Iohannis, Senat, Bogdan Gigina, demisie, senatul romaniei, gabriel oprea, gabriel oprea a demisionat, demisie senat

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gabriel Oprea DEMISIONEAZĂ din Senatul României. Anunţul a venit la trei ore după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut să facă acest pas.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/gabriel-oprea-evz-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/gabriel-oprea-evz-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Carmen Vintilă | vineri, 23 septembrie 2016 | 8 Comentarii | 982 Vizualizari Gabriel Oprea La trei ore după...

Preluat de la EVZ